Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Varjoteatterihahmot

Varjokuvissa on jotain nostalgista, jotain menneestä ajasta, jotain lapsuudesta. Kun lakanan virittää oviaukon ylle (tai vielä parempi, vanhan vaatekaapin oviaukkoon), aukeneekin yht´äkkiä ovi taikamaailmaan, ainakin lasten ja lastenmielisten sydämissä. Nämä varjoteatterihahmot tein pienen prinsessan synttärilahjaksi, mutta huomasin aikuistenkin nauttivan niistä niin paljon, että illalla kun lasten nukkumaanmenoaika koitti ja juhlatunnelma vielä tiivistyi, alkoikin aikuisten vuoro!


 
Varjoteatterin ja varjokuvahahmojen tekeminen on varsin yksinkertaista ja hyvin edullista. Lahja on ainakin lapsille mieluinen, ja mikä parasta, vielä itse tehty.
 
 
Tarvitset: Mustaa kartonkia (ei liian jäykkää eikä liian ohutta, mieluummin kuitenkin paksumpaa ja kestävämäpää materiaalia), grillitikkuja, sakset ja ilmastointiteippiä. 

 
Kartonkini oli nurjalta puolelta valkoinen, mikä helpotti piirtämistä.





Valmiit piirrokset leikkasin saksilla irti


Mietin hahmoja, jotka kiinnostaisivat nuorta mielikuvitusta


 
Jos piirtäminen ei tunnu omalta jutulta, voi kokeilla yksinkertaisia malleja tai ottaa mallia vaikka satukirjan kuvista. Kruunu esimerkiksi on varsin helppo piirtää.
 
 
Kun olin leikannut kuvat kiinnitin ne grillivarrastikkuihin. Terävä pää tulee ylös hahmon selkää vasten ja tylppä pää jää sitten käyttöön, lapsiystävällisesti. Kannattaa suosia tarpeeksi tukevia tikkuja, muttei kuitenkaan markkinoiden suurimpia, ne ovat helposti liian jäykkiä ja jähmeitä.







 

 
Ja ei kun leikkimään...!
 














 
Hahmoilla voi tosiaan leikkiä vaikka seinää vasten, ilman lakanaakin!
 

 
 
Kuvat/Photos: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

 


 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti