Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

torstai 5. syyskuuta 2013

Kukkaisjalkakylpy


Jalkakylpy on ihana asia. Se rentouttaa tai virkistää, tarvittaessa rauhoittaa ja ilahduttaa. Ja siitä voi tehdä juuri niin kauniin ja ihanan kuin itse haluaa! Tänä kesänä keräsin usein luonnosta aineksia erilaisiin jalkakylpyihin ja kokeilin uusia yhdistelmiä. Joidenkin kylpyjen tarkoitus oli tuoda uni kyläilemään ajoissa, joidenkin vain tuottaa iloa silmälle ja mielelle. Puutarha ja luonto tarjoavat uskomattoman aarreaitan tähän tarkoitukseen, ja kaiken lisäksi, se on täysin ilmaista.


Jalkakylvyn teon voi aloittaa miettimällä mihin tarkoitukseen kylpy juuri tänään sopisi? Kaipaako mieli rentoutusta, kaipaavatko väsyneet jalat virkistystä, vai kaipaanko minä itse kenties yleisemmällä tasolla helpotusta stressiin?


Esimerkiksi laventeli rauhoittaa, kuten humalankävytkin. Koivu ja peruna poistavat turvotusta.
 



 Luonto on mitä anteliain lähde kun jalat kaipaavat hieman huomiota
 
 Niityt, metsänreunat ja pellon pientareet tarjoavat juhla-apajan jalkakylpyainesten kerääjille

  
 
Tästäkin kimpusta voisi käyttää kauniita metsäkukkia kylpyyn, myrkyllinen niittyleinikki kannattaa kuitenkin jättää maljakkoon



Juhannusruusu ja ruusu muutenkin on loistava raaka-aine niin ihovoiteissa kuin jalkakylvyissä!



Tässä yhden jalkakylvyn aineksia
 
Poimulehteä, malvan kukkia, ruusuja, vuohenputkea, piparminttua, siankärsämöä, humalaa, jasmiinia...


Vanhempi yrtit tunteva nainen totesi minun ainekseni nähdessään, että "jaahas, tässä on esteetikon jalkakylpy tulossa"

Vesi keitetään kiehumispisteeseen, ja kaadetaan kukkien ja yrttien päälle. Annetaan hautua n. 10 minuuttia. Aivan kuten teen valmistuksessa. Kuuma vesi saa halutut ja arvokkaat ainesosat liukenemaan veteen.


Jos aineksia on runsaasti, kannattaa sekoittaa niitä hieman, jotta kaikki osaset pääsevät hautumaan kunnolla


Kun kylpy on tarpeeksi hautunnut lisätään sopivan lämpöistä vettä joukkoon, jotta jalat voidaan upottaa lämpimään, muttei polttavaan, kylpyyn


Niin kaunista, niin ihanaa!

Kokeilin samaa vielä vanhassa savusaunassa, syyskesän puutarhan satoa hyödyntäen. Nyt kannattaa kerätä yrttejä ja humalankäpyjä. Niitetyillä aukeilla versoaa myös vuohenputkea ja villivihanneksia kuten keväisin, joten niitä voi ja kannattaa hyödyntää myös! Yrttejä voi myös kuivattaa talven varalle. Haudutetussa jalkakylvyssä tuoksuu ainainen kesä!




 
Kuvat/ Photos: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.
 
 



 


 
 

 
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti