Auringonkukkani on masentunut. Se on painanut päänsä kohti maata, joka on muuttunut ruskeammaksi. Heinikon vihreys on voimistunut, tuuli on viilentynyt. Aamuissa on kuitenkin kuulautta ja raikkautta, ja ilma tuoksuu omenaiselta
Omenasipseissä maistuu kuitenkin loppukesän ja alkusyksyn runsaus, ja mikäs sen parempaa kuin terveelliset sipsit! Näin voi säilöä hetken lämpöä talven varalle. Kaiken lisäksi omppusipsien valmistus on yksinkertaista
OMPPUSIPSIT
Viipaloi omenat mahdollisimman pieniksi siivuiksi veitsellä tai leikkurilla. Kaikista helpointa ja nopeinta on käyttää vihannesleikkuria. Aseta viipaleet kuivumaan kuivaan paikkaan suoralta valolta suojattuna, tai käytä apuna uunia tai kuivuria. Kuivauslämpötilan on oltava alle 50 C, tai muuten omenat alkavat kypsyä (jo 50 asteessa). Liian kosteassa ilmassa taas kuivuminen on hidasta ja omenat saattavat homehtua. Kaikista helpointa on käyttää kuivuria, tällöin omenasipsit ovat valmiita nopeasti ja niitä saa paljon kerralla
Omenaviipaleita itsetehdyssä kuivurissa
Jos käytät uunia, säädä lämpötila mahdollisimman matalaksi ja kuivaa sipsejä yön yli luukku raollaan
Vinkki! Sipsein voi kokeilla erilaisia pintoja käyttämällä leikkaamiseen erilaisia teriä! Omat suosikkini ovat kuitenkin omenatähdet
Kuvat/Photos: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti