Käytä tähän reseptiin kypsiä ja hyvälaatuisia sitruunoita. Jos saatavillasi ei juuri tänään ole Andalusian tai Amalfin rannikon vuoristorinteiden sitruunatarhoja satoineen, suosi luomusitruunoita.
Valtava oksa, kaikki yhtä ja samaa puuta!
Espanjalaisilla on ihailtava kyky ymmärtää elämän perusasioiden päälle. Kuljeskelin siestan aikaan puistossa, tämä herra käytti ajan hyödykseen parhaalla mahdollisella tavalla, eväslaatikon ollessa varjossa suojassa penkin alla.
Sinisateen eli visterian hurmaa
Salainen puutarha
Korkeita puita, vaikka moni ficus australis oli vielä paljon, paljon suurempi. Mittasuhteena tässä kaksimetrinen mies.
Salaisen puutarhan lammessa asustaa lumpeita ja kilpikonnia. Aina välillä tumman veden pintaan kohosi utelias pää, joka saman tien katosi veden alle.
Bougainvillea kukkii
AINESOSAT:
2 kypsää sitruunaa tai 4 limeä
La Caseraa tai kivennäisvettä
Tuoretta minttua, käytä mieluiten joko marokonminttua
(Mojitominttu) tai intianminttua
pala raparperia tai punajuurta
sokeria
jääpaloja
Purista sitruunoista mehu ja nouki pois mahdolliset siemenet. Sekoita sitruunamehuun sokeri, jota voi lisätä maun mukaan. Jos pidät makeasta juomasta, aloita 2 tl sokeria ja lisää sitä tarvittaessa enemmän. Silppua veitsellä tai hakkaa morttelissa mintun lehdet pieniksi ja lisää juoman sekaan. Voit käyttää muutaman lehden tai jos teet isomman satsin juomaa kerralla, vaikka kourallisen lehtiä. Minttu sopii erityisen hyvin limen kaveriksi. Sekoita sitten juomaan gaseosa, eli kupliva osa. Jos sinulla ei ole saatavillasi espanjalaista La Caseraa, joka on mieto, hiilihapollinen ja vähäsokerinen sitruunajuoma, voit hyvin käyttää kivennäisvettä tai kivennäisveden ja spriten/7 upin yhdistelmää (2/3 osaa kivennäisvettä ja 1/3 spriteä). Myös Lidlin sitruunainen limonadi käy hyvin. Sekoita valmis juoma kertaalleen ja aseta hetkeksi viileään. Jos haluat juomaan kauniin värin, lisää (hetkeksi) pala punajuurta tai raparperiä. Näin juomasta tulee kauniin vaaleanpunaista! Tarjoile kannusta jääpalojen kera aurinkoisena päivänä, Välimeren rannalla aina parempi! :)
Koristeena suklaamintun tuore oksa
Vinkki! Voit myös valmistaa juoman appelsiineista. Eteläisen Euroopan kadut valtaa huumava tuoksu appelsiinienkukkien aikaan, lempeä tuulikin tuoksuu kuin makea parfyymi, ja kun hedelmät ovat kypsiä saa silloinkin varoa päähän putoilevia appelsiineja, sillä ihanat appelsiinipuut reunustavat useita katuja. Jos teet itse jaffaa maailman parhaista tuoreista Välimeren appelsiineista et tarvitse sokeria lainkaan. Maun mukaan voi silloin käyttää pelkkää kivennäisvettä tai kirpakamman potkun antavaa sitruunaista vivahdetta.
Mehiläiset rakastavat appelsiininkukkia. Kuinka ne muuta voisivatkaan? Minäkin rakastan!
Kuvat/Photos: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.
Uuuh, tuli hirmuinen jano!! Ihana Liisa kun meitä blogillasi ilahdutat! <3
VastaaPoistaKiitos ja samoin Nora! <3
VastaaPoistaIhanaa Liisa....minäkin löysin blogisi :) voi miten kauniita kuvia ja niin sinun näköistä :)
VastaaPoistat.Eija.S
Kiitos paljon Eija, ihana kuulla! Ja tervetuloa sivuille! <3
Poista