Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Kurpitsankukkapasta

 


Yhdet kauneimmista vihannesten kukinnoista kuuluvat kurpitsoille. Kun sadonkorjuuaika lähestyy ja kukkivat kurpitsaköynnökset levittäytyvät roikkuvina keltaoransseina kukkavanoina pitkin seinustoja ja maalattian pintaa, voisi helposti ajatella että niitä kasvatetaan vain kukkien vuoksi. Syötävissä kukissa on aina jotain hurmaavaa ja valloittavaa, ja samalla jotain hieman hassunkurista. Krassit, orvokit, kehäkukat ja ruusun terälehdet ovat syötäviä, mutta useimmiten lähinnä koristeita salaateissa tai leivonnaisissa. Kurpitsojen keltaoranssit kukinnot kuitenkin ovat varsin suuria, pehmoisia ja miedon makuisia. Italiassa ja Etelä-Ranskassa niitä täytetään mitä ihanammilla aineksilla ja friteerataan rapeiksi, mutta sellaisenaankin ne sopivat hyvin kastikkeisiin
 


Kesäkurpitsoja on eri värisiä, ja niitä sekä kohtalaisen kokoisia kurpitsoja on helppo kasvattaa myös ruukussa. Isot kurpitsat vaativat paljon tilaa, iso talvikurpitsa pari neliötä
 
 
AINEKSET:
6 kesäkurpitsan kukkaa
pieni, nuori ja napakka kesäkurpitsa
1 valkosipulin kynsi
tuoreita yrttejä kukkineen
oliiviöljyä
parmesania
suolaa
ja haluamaasi pastaa
 
(yrttini tällä kertaa: kreikkalaista basilikaa, afrikan sinistä basilikaa, kreikkalaista oreganoa, ranskalaista rakuunaa, lehtipersiljaa, hitusen laventelia, saksankirveliä, suklaaminttua, pari sitruunaverbenan lehteä eli lippiaa)


Pilko ainekset pieniksi ja kypsennä ne pannulla oliviiöljyssä, lisää ensimmäisenä pannulle valkosipuli, sitten kesäkurpitsa. Voit myös lisätä nokareen voita. Keitä haluamasi pasta al denteksi suolatussa vedessä ja sekoittele valmiin kastikkeen joukkoon. Anna tekeytyä n. minuutin verran. Raasta pinnalle vielä tuoretta parmesania

 
Tämä pasta on niin kesäistä kuin olla voi, ja kukat kauniita ja syvän keltaisia, kuin auringon paahtamia!


 
Valo hellii kurpitsankukkia

 
 
Kuvat/Photos: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.



 

 


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti