Kesäkurpitsoja on eri värisiä, ja niitä sekä kohtalaisen kokoisia kurpitsoja on helppo kasvattaa myös ruukussa. Isot kurpitsat vaativat paljon tilaa, iso talvikurpitsa pari neliötä
AINEKSET:
6 kesäkurpitsan kukkaa
pieni, nuori ja napakka kesäkurpitsa
1 valkosipulin kynsi
tuoreita yrttejä kukkineen
oliiviöljyä
parmesania
suolaa
ja haluamaasi pastaa
(yrttini tällä kertaa: kreikkalaista basilikaa, afrikan sinistä basilikaa, kreikkalaista oreganoa, ranskalaista rakuunaa, lehtipersiljaa, hitusen laventelia, saksankirveliä, suklaaminttua, pari sitruunaverbenan lehteä eli lippiaa)
Pilko ainekset pieniksi ja kypsennä ne pannulla oliviiöljyssä, lisää ensimmäisenä pannulle valkosipuli, sitten kesäkurpitsa. Voit myös lisätä nokareen voita. Keitä haluamasi pasta al denteksi suolatussa vedessä ja sekoittele valmiin kastikkeen joukkoon. Anna tekeytyä n. minuutin verran. Raasta pinnalle vielä tuoretta parmesania
Tämä pasta on niin kesäistä kuin olla voi, ja kukat kauniita ja syvän keltaisia, kuin auringon paahtamia!
Valo hellii kurpitsankukkia
Kuvat/Photos: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti