Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Helppoa ja herkullista


Joskus yksinkertainen on parasta. Iltapala tai lounas, välipala tai illanistujainen. Helppokin voi olla hyvää!
Kokosin tähän päivitykseen muutaman maukkaan ja yksinkertaisen herkun, joita on ihana maistella ja nautiskella vaikka saunan jälkeen. Itse nautin näistä erityisesti pimeään vuodenaikaan!

 
TÄYTETTY AVOKADO
 
1 avokado
1 lime
balsamicoa
suolaa
valkosipuliöljyä
(tuoreita yrttejä)
 
On muuten tosi ihana yhden hengen salaatti, joka saa kauniin astian omasta kuorestaan!
Tee ristikkäisviillot avokadon pintaan ja kaavi kuutiot lusikalla kulhoon. Ripauta pinnalle suolaa, purista limen mehua, lorauta valkosipuliöljyä ja balsamicoa ja halutessasi ripottele vielä hienonnettuja yrttejä (esim. lehtipersiljaa ja thaibasilikaa) päälle ja sekoita. Asettele avokadokuutiot takaisin kuoren puolikkaisiin ja nauti!
 


FETA-UUNIPERUNAT
 
Perunoita
Patros-fetaa
valkosipulia
tilliä
pari timjamin oksaa
minttua
suolaa
oliiviöljyä
 
Lohko perunat viipaleiksi, ja pyöräytä niitä kulhossa yhdessä öljyn, suolan, hienonnetun valkosipulin ja yrttien kera.  Viipaloi feta ja lisää perunoiden kanssa uunivuokaan. Hauduta 175C uunissa n. tunti ja tarkista kypsyys. Matalassa lämmössä pitkällä kypsennysajalla perunoista tulee maukkaita ja pinnalta rapeilta. Ah!
 
Tarjoile perunat ja feta tuoreen kurkun ja tsatsikin kera!

 

UUNIJUUREKSET
 
Perunoita
palsternakkaa
porkkanoita
punajuuri
bataatti
 
Suikaloi juurekset, mausta timjamilla ja suolalla ja lorauta öljyä pintaan, ja hauduta kypsäksi fetaperunoiden tapaan n. tunnin verran 175C uunissa.
 
Vinkki! Feta sopii tähänkin reseptiin ja sen sijasta voi käyttää vaikka halloumia!

 
Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä, oma lempparipikaherkkuni on pähkinäisessä sataytahnassa valmistetut kasvikset
 
 
SATAY-KASVIKSET
 
Parsakaalia
2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
1 makea suippoparika
erilaisia papuja
kesäkurpitsaa
1 porkkana
 
seesamiöjyä/maapähkinäöljyä
soijakastiketta
 
Viipaloi kasvikset ja lisää joukkoon ihanaa satay-tahnaa. Valmistaessani cashewtahnoja teen aina kerralla isomman satsin, jotta voin lisäillä makua eri ruokiin. Lisää öljyä ja soijakastiketta ja hauduta kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tämä ravinteikas herkku on aivan ihana ateria, lounaaksi tai illalliseksi, tai myös kasvislisukkeeksi pöytään. Paahdetut pähkinät antavat valtavasti makua kasviksille, ja suosittelen tarjoamaan tätä esimerkiksi niille, joille kasvikset eivät helposti maistu, saattaa vaikka mieli muuttua!
 
Vinkki! Valkosipulisemman satay-tahnan ohje löytyy täältä!

 
 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti