Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

tiistai 28. lokakuuta 2014

Papucurry

Lämmittävä, suloisen pehmeä, ravinteikas ja kasvisperäinen. Sitä on papucurry, joka täyttää vatsan niin hyvin ettei nälkä tule pitkään aikaan. Puhumattakaan siitä että curry on taivaallisen hyvää. Ruokalaji, jolla söisin itseni onnelliseksi!
 
Tässä yhdistyvät Indonesian ja Kauko-Idän maut, patamaisen ruoan tuhtius ja kermainen täyteläisyys, vaikka ruoka on täysin vegaaninen. Parasta kuitenkin maun lisäksi on ruoan ravintoarvollinen rikkaus. Jos pidät satayn mausta ja papuruuista, tämä resepti on sinua varten!
 
 
PAPUCURRY
 
250g kuivattuja papuja ja linssejä
1 salottisipuli
1 talvivalkosipulin kynsi
pala kesäkurpitsaa
pala parsakaalia
600ml luomukookosmaitoa
soijakastiketta
2 kasvisliemikuutiota
ruokaöljyä
 
 
Maustetahna:
paahdettuja cashewpähkinöitä
3 paahdettua valkosipulin kynttä
1,5tl harissaa
puolikas sitruuna/1 lime
öljyä
suolaa
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
 
 
Curryn valmistus on aloitettava edellisenä iltana tai varhain aamulla laittamalla pavut likoamaan veteen. Anna liota mieluiten yön yli. Käytin tässä Italiasta ostamaani värikästä sekoitusta, jossa on erilaisia linssejä ja papuja. Joskus samaa sekoitusta sai ostaa Helsingistä Ruohojuuresta. Jos kokoat pavut itse omaksi sekoitukseksi, muista tarkistaa kypsymisaika. Linssit kypsyvät nopeammin kuin monet pavut! Keitä hyvin lionneita papuja ohjeen mukaan, 1-2h. Kun suurimmatkin pavut alkavat olla lähes kypsiä huuhtele pavut ja vaihda vesi. Lisää raikasta vettä sen verran, että pavut peittyvät ainakin sentillä. Kuumenna, ja veden alkaessa kiehua lisää kaksi kasvisliemikuutiota joukkoon.
 
Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla. Pähkinöitä kannattaa paahtaa kerralla isompi satsi, josta tähän tahnaan tulee noin 1-2 kourallista käden koosta riippuen. Lisää pähkinöiden jäljiltä kuumalle pannulle hieman öljyä ja valkosipulin kynnet. Paahda hetken aikaa, voit kääntää levyn pois päältä. Kuori inkivääri ja soseuta kaikki tahnan ainekset
 
Kypsennä pannulla salottisipuli ja valkosipuli, lisää paloiteltu kesäkurpitsa ja parsakaali, soijakastiketta ja cashewsatay-tahna. Sekoittele tahna hyvin kasvisten joukkoon, lisää öljyä tarpeen mukaan, ja nostele kauhan avulla papuja ja lientä tasaisesti joukkoon vähän kerrallaan niin, että ainekset ehtivät sekoittua. Kaada lopuksi tilkka kasvislientä vielä sekaan pannulle, lisää kookosmaito ja tarpeen mukaan soijakastiketta. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä ja maut tekeytyneet, n. 10-15 minuuttia
 
Vinkki! Curryn koostumusta voi säädellä nesteen määrällä. Lisää tarvittaessa kasvislientä tai käytä vain 400ml kookosmaitoa. Paahdetut cashewpähkinät kannattaa taikoa ihanaksi paprikatahnaksi tai valkosipuliseksi satayksi!
 

Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti