Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

tiistai 21. lokakuuta 2014

Kaksi vegaanista pastakastiketta

 
 Näissä ohjeissa ei sinänsä ole mitään ihmeellistä tai erikoista, kunhan ovat loistavia ja tosi maukkaita pastakastikkeita, ja vegaanisia! Eli tämä päivitys on ennen kaikkea vinkkinä kaikille niille, jotka kaipaavat inspiraatioita simppeleihin kasvisperäisin ruokiin, tai haluavat vaihtelua perinteisille pastakastikkeille!
 

 
PINAATTIKASTIKE
ja pennepastaa
 
1 banaanisalottisipuli tai 2 pientä salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
tuoretta pinaattia (esim. puolet baby-pinaattipakkauksesta)
loraus vermuttia
soijakermaa
yrttejä
suolaa ja muskottipähkinää
hyppysellinen curryä
ruokaöljyä
 
Kypsennä pilkotut sipulit pannulla oliiviöljyssä, seesamiöljyssä, maapähkinäöljyssä tai jossain muussa ruokaöljyssä. Lisää puhdistettu pinaatti. Jos et käytä tuoretta kasvimaan satoa tai baby-pinaattia niin riivi lehtiruoti irti ja puolita pinaatin lehdet pienemmiksi. Hauduta n. puoli minuuttia ja lisää sitten pannulle loraus vermuttia. Lisää suolaa ja muskottipähkinää, ja kun sipulit ovat kypsyneet (mutta eivät ruskistuneet), lisää vielä soijakerma. Lopuksi voit lisätä hyppysellisen curryä potkua antamaan, ja tuoreita yrttejä maun mukaan. (Itse käytin mietoa greippiminttua ja Afrikan sinistä basilikaa, sekä kreikkalaista basilikaa)
 
Keitä pasta ohjeen mukaan ja kun se on al dente, sekoita kastikkeen joukkoon!

Vinkki! Voit ripotella vielä annoksen päälle tuoretta lehtipersiljaa tai hienonnettua rucolaa!

 
 
TOMAATTI-YRTTIKASTIKE
johon erityisesti sopii se pennepasta
 
4 kypsää tomaattia
1 sipuli
2-3  valkosipulin kynttä
soijakermaa/kaurakermaa
tuoretta basilikaa ja yrttejä maun mukaan
esim.
ranskalaisen rakuunan oksa
syötävän laventelin oksa
Afrikan sinistä basilikaa
pari suklaamintun lehteä
kreikkalaista basilikaa
suolaa
oliiviöljyä
 
Tämä pastakastike on täydellisen ihana kesäruoka, sillä kun yrtit ja tomaatit ovat parhaimmillaan tämänkin ruoan maku on jumalainen. Yksinkertainen, italialainen pastaresepti joka toimii vegaanisena yhtä hyvin kuin kerman kanssa. Pilko sipulit ja kypsennä ne oliiviöljyssä, lisää lohkotut tomaatit ja anna hautua. Ripottele suolaa pinnalle, lisää muutama hienonnettu basilikan lehti ja varsi ja kun tomaatit ovat kypsyneet painele lusikalla tai lastalla niiden poskia niin, että mehua irtoaa sipuleiden sekaan pannulle. Lisää soijakerma/kaurakerma ja silputut yrtit. Anna hautua hetki ja ihana, simppeli, ja yksi parhaista pastakastikkeista on valmis! Sekoita pennepasta vielä kastikkeen joukkoon hyvin ja nauti
 
Vinkki! Jos käytät juustoa, niin raasta päälle parmesania. Jos elintavoistaan haluaa vähentää eläinrasvojen käyttöä niin kerman voi hyvin korvata soija- tai kaurakermalla varsin monessa reseptissä! Tämän ohjeen maku ei kärsi vegaanisesta versiosta lainkaan, joten suosittelen kokeilemaan täyskasvisversiota, se on tosi maukas!
 

Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti