Baaritiski Ortigian vanhassa kaupungissa Etelä-Sisiliassa |
Sisilian symboli on sitruuna, ja tulivuorisaaren hedelmällinen maaperä onkin täynnä sitruspuulaaksoja, jotka tuottavat satoa eri vuodenaikoina. Appelsiinit, sukaatit, limet ja sitruunat maistuvat erilaisissa herkuissa ja ihanien sisiliasmammojen puutarhoissa kasvaa usein sitruspuita. Tarjolla on paljon erilaisia lajikkeita, sitruunoita löytyy eri muotoisia ja värisiäkin, vihreästä keltaiseen, kirpeästä makeaan. Olikin kerrassaan luonnollista, että paahteisen kuuman Sisilian auringon alla kaipasi raikastavaa ja viilentävää juomaa, johon minttu-sitruunalimonadi sopi mitä parhaiten
Resepti on alkujaan syyrialainen, juoma nimeltä polo, jota kelpaa nauttia samoilla leveysasteilla Välimeren toisilla rannoilla Sisiliassa, tai myös vaikka koto-Suomessa. Erityisen hyvin juoma sopii helteisiin päiviin viilentävän ja energisoivan vaikutuksensa ansiosta. Oma oloni koheni välittömästi neljänkympin helteissä tätä nautittuani. Täytyy kuitenkin tunnustaa, että sama ilmiö tapahtui myös jo hiukan viileämmässä syysillassa ystäväni Varjan luona, jolta bongasin tämän juoman idean!
MINTTU-SITRUUNALIMONADI
eli polo
5 sitruunan mehu/8-10 limeä
1 litra vettä
5-6rkl sokeria
3,5 dl mintun lehtiä
(marokonminttua eli mojitominttua tai intianminttua)
Sekoita kaikki ainekset blenderissä kauniiksi limonadiksi. Anna vetäytyä jonkin aikaa viileässä, lisää jääpaloja ja nauti! Juomasta tulee kauniin vihreää ajan kanssa makujen imeydyttyä
Alkuperäinen resepti täällä
Ja iki-ihanan espanjalaisen sitruunalimonadin ohje löytyy tästä blogista täältä!
Ja sisiliasmamman ihanassa puutarhassa kukkivat tällä kertaa myös kiinanruusut! :)
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti