Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

maanantai 27. lokakuuta 2014

Metsäretkellä ja täytetyt paprikat

 
Kun syysaurinko vielä lämmittää ja laskiessaan maalaa taivaanrannan punaoranssiksi, on näky taianomaisen kaunis. Ja samalla koskettava, syysauringossa on jotain haikeaa, valo pakenee ilta illalta hieman nopeammin, säteet lämmittävät hieman vähemmän
 
 
Sieniretkellä voi kohdata yllättäviä asioita. Huumorinkukkia siellä missä ei odota minkään kukkivan, vierailijoiden jälkiä siellä missä ei uskoisi muiden liikkuvan,
olivat he sitten ihmisiä tai karhuja!


Joskus metsä erityisesti yllättää. Luonnossa elämän kiertokulku on jotenkin karulla tavalla siihen kuuluva, luonnollinen osa. Samalla se on mielenkiintoista, ja jännittävääkin!
 
 
Joskus aarteitakin löytyy, enemmän tai vähemmän!
 
 
Sienistä saa vaikka mitä ihania herkkuja, kuten risottoa tai piiraita, usein valmistan myös ihan perinteistä herkkua, sienitäytteisiä paprikoita
 
 
TÄYTETYT PAPRIKAT
 
Muutama eri värinen paprika
tatteja/metsäsieniä
1 keltasipuli
2 valkosipulin kynttä
loraus valkoviiniä tai vermuttia
pieni pala omenaa
kermaa/soijakermaa
pieni pala chiliä tai puoli tl harissaa
pari tuoretta timjamin oksaa
suolaa
parmesania ja mustaleimaemmentalia
 
Puhdista ja käsittele sienet tarpeen mukaan sienistä riippuen. Eli jos teet kastikkeen ryöpättävistä sienistä niin ole huolellinen sen suhteen! Pilko sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla voissa tai oliiviöljyssä, ja pilko tatit pieniksi paloiksi ja lisää sekaan pannulle. Lorauta hetken kuluttua tilkka valkoviiniä tai vermuttia joukkoon ja anna hautua. Raasta tai pilko hyvin pieniksi ja ohuiksi paloiksi pala omenaa, n. 1/3 valkeakuulaasta tai hieman vähemmän jos omena on suuri. Sekoita sienten ja sipuleiden joukkoon. Pilko myös pieni pala chiliä mukaan, tai lisää harissa. Lisää myös timjamin oksat. Kun sienet ovat kypsyneet lisää kermaa. Anna tekeytyä kokoon, kastikkeen ei tule olla liian löysää. Raasta sekaan hieman parmesania, lisää ripaus suolaa ja jos et ole paistanut sieniä voissa voit lisätä tässä vaiheessa pienen nokareen kastikkeeseen
 
Huuhdo ja halkaise paprikat ja poista niiden siemenkodat. Täytä lohkot sienikastikkeella ja raasta pinnalle sekä parmesania että mustaleimaemmentalia. Paista uunissa n. 200C kunnes paprikat ovat kypsyneet ja juusto saanut väriä pintaan (uunista riippuen ainakin 20 minuuttia)
 
Huom! Omenan hapokkuus ja chilin ihana potku sopivat kastikkeisiin joissa on tatteja tai maukkaita metsäsieniä. Miedompien kantarellien kaveriksi riittävät sipulit ja yrtit!
 
 
Pahoittelut huonosta kuvanlaadusta, mökin iltavalaistuksessa kuvista tuli tummia ja epätarkkoja! Mutta oli kyllä herkullista, täytetyt paprikat sopivat niin lisukkeiksi kuin pääruuaksikin, ja mikä olisikaan ihanampi syysruoka!
 

Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.


 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti