Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

perjantai 28. marraskuuta 2014

Tofua soija-hunaja-inkiväärikastikkeessa

 
Silkkisen tahmeaa ja pehmeää, tasapainoisen suolaista ja maukasta. Aasialaisia makuja harmonisella tavalla. Nyt taitaa olla kyseessä yksi parhaista tofuresepteistäni, jossa kastiketta voi myös kätevästi käyttää tofun marinoimiseen!
 
Täytyy tunnustaa, etten ole tofun suurin ystävä. Pidän paljon aasialaisten keittiöiden rapeapintaisesta tofusta, mutta sellaisenaan ja maustamattomana se on usein mielestäni joko varsin mautonta tai valjua, tai jotenkin läpitunkevaa rakenteensa ja arominsa puolesta. Kokkailen mieluummin papuja ja linssejä proteiinin lähteenä, mutta uskallan sanoa, että tässä reseptissä marinoitunut tofu on kyllä taivaallisen hyvää ja herkullista!
 
 
TOFUA SOIJA-HUNAJAKASTIKKEESSA
 
1 pkt kiinteää tofua
2 suurta talvivalkosipulin kynttä raastettuna
peukalon kokoinen pala inkivääriä raastettuna
pieni pala makeaa chiliä
1 banaanisalottisipuli
2 kevätsipulia varsineen
muutama vesikrassin oksa
hunajaa
soijakastiketta
seesamiöljyä tai maapähkinäöljyä
tuoretta korianteria tai thaibasilikaa koristeeksi
 
Raasta valkosipuli ja inkivääri, ja lisää ne mehuineen pannulle yhdessä öljyn ja soijakastikkeen kera. Kuumenna hetki, ja lisää sitten pannulle pilkottu sipuli ja chili. Kun sipuli on hieman kuullottunut lisää kuutioitu tofu, kevätsipulit ja hunaja. Anna marinoitua ja hautua pannussa n. 10 minuuttia tai kunnes tofu on täysin imenyt kastikkeesta väriä ja marinoitunut, lisää sitten pilkotut vesikrassin oksat ja anna kastikkeen vielä tekeytyä paksuksi, karamelliseksi ja tahmeaksi. Sekoittele ja maista, lisää soijaa tai hunajaa tarpeen mukaan. Paista kunnes tofun pinta on rapea, pannun ja lieden tehosta riippuen vielä n.10 minuuttia. Koristele lopuksi tuoreella, silputulla korianterilla tai thaibasilikalla
 
Niin hyvää!! Chilin voi jättää poiskin, koska raastetussa inkiväärissä on potkua
 
 
Marinadina:
 
Soijakastiketta
inkivääriä
valkosipulia
chiliä
hunajaa
öljyä
tuoretta korianteria
 
Valmista tofu kuten kastikkeen yhteydessä, jättäen vain muutamat ainesosat pois. Marinoitaessa soossi saa olla hieman liian tulista, hieman liian suolaista, hieman liian tujakkaa. Näin mieto tofu imee makua ja sopii sitten kypsennettynä hyvin lisäkkeeksi salaatteihin, kevätrulliin, couscousiin, täytettyihin leipiin ja aasialaishenkisiin kastikkeisiin
 
Namiii!
 
Huom! Marinoitaessa talteen otetaan vain tofu, jäljelle jääneen kastikkeen voi käyttää joko uuteen marinadiin, maustamaan couscous-salaattia tai riisiruokia, tai pohjaksi muille kastikkeille. Pannulle voi myös lisätä tilkan vettä jos maku on kovin voimakas, antaa sen hieman haihtua ja paistaa rapsakoita kasviksia kypsäksi siinä
 
Soija-hunajakastike on varmasti yksi parhaista Kaukoidän kastikkeista ja ihanalla tavalla oma lukunsa kookospohjaisten curryjen, mustapapukastikkeiden, pähkinäisten tahnojen, kirpeiden makujen ja muiden aasialaisten ihanuuksien keskuudessa!
 
 
 
Resepti tofulle ja vesikrassille mustapapukastikkeessa täällä
 
Kuva vielä kukkivasta galangasta, tai galangalista. Aasialainen inkiväärin sukulainen, jota käytetään useissa Kaukoidän maiden keittiöissä ja resepteissä

 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti