Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

maanantai 28. lokakuuta 2013

Vegaaninen suppilovahveropasta

 
Tässä reseptissä ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, kaipailin täyteläistä vegaanista sienikastiketta, ja samalla sain hyvän tilaisuuden käyttää tuoreet suppikseni, sekä valmistamaani ihanaa harissaa. Tämä pasta on iloinen osoitus siitä, miten yksinkertaisuus ruoanlaitossa vie erinomaiseen lopputulokseen, ja miten yllättävät pienet kikat taikovat perinteisen ruoan ihan uudelle tasolle!

 
Kun valmistan perinteisemmin pastakastiketta, raastan usein palan omenaa joukkoon. Kukaan ei huomaa rakenteessa mitään, omena sekoittuu niin hyvin kastikkeeseen, mutta maku on todella hyvä- kermainen sienikastike kaipaa hieman hapokkuutta. Tähän reseptiin en kuitenkaan lisännyt omppua, sillä kastike saa nostetta jo harissatahnasta

 
VEGAANINEN SUPPILOVAHVEROPASTA
 
200g spagettia
1L suppilovahveroita
1 keltasipuli
1-2dl soijakermaa
1 tl harissaa
ripaus suolaa
 
Pilko sipuli ja paista sitä öljyssä pannulla. Puhdista sipulin kypsentyessä suppikset mahdollisista havunneulasista sun muista. Kun sipuli on hetken kuullottunut lisää sienet pannulle, ja lisää samalla myös teelusikallinen harissaa. Itse tehdyssä harissassa maistuu kivasti potkaiseva chili, sekä valkosipuli. (Käytin vielä talvivalkosipuleita, jotka ovat tavallista aromikkaampia)
 
Anna nesteen imeytyä takaisin sieniin pannulla, tämä vie aikansa. Lisää sitten joukkoon soijakerma, ja anna kiehahtaa hetken niin, että maut tasoittuvat. Soijakerma on varsin tuhtia, joten aloita pienemmästä määrästä ja lisää tarvittaessa sitä kastikkeen joukkoon. Ripottele vielä suolaa maun mukaan. Kaada lopuksi valmis suolatussa vedessä keitetty spagetti pannulle ja pyörittele hyvin kastikkeen joukkoon. Italiassa pasta perinteisesti sekoitetaan aina kastikkeeseen, sitä ei siis tarjoilla  erikseen edes niin, että lautaselle mätetään kastiketta pastan päälle, kuten joskus Suomessa

 
Pasta on aina parhaimmillaan juuri valmistuttuaan! Ja tämä on tosi hyvää, chili toimii sienten kanssa loistavasti, dominoimatta! :)
 

 
 
Kuvat/Photos: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti