Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

torstai 10. lokakuuta 2013

Paahdettu päärynä, endiivi ja halloumijuustosalaatti inkivääri-lime-pistaasikastikkeella ja thaibasilikasmoothie

 
Tämä on kyllä yksi parhaista koskaan syömistäni salaateista, valehtelematta, rinta rottingilla, ihan itse tehtyä! :) Ja onpas hyvää, vaikka onkin melko rouhean ja ruokaisan näköistä. Paahdetut hedelmät, karvas endiivi ja halloumi yhdistettynä kirpakan limen, hapokkaan sitruunan, raikkaan lakritsisen thaibasilikan, ja suolaisen täyteläisen pistaasipähkinän makuihin ovat vaan jotain täydellistä! Salaatin kylkiäisinä ihana raikas juoma toistaa samaa raikasta raaka-aineiden teemaa kuin salaattikin
 
 
AINEKSET:
Salaatti paahdetuista päärynöistä, endiiveistä ja halloumijuustosta
 
2 endiiviä/salaattisikuria
70g vihreitä papuja
1 kypsä päärynä
kourallinen paloiteltua tuoretta ananasta
kourallinen kirsikkatomaatteja
1/3 osa kurkku
200g halloumijuustoa
 
Kastike:
muutama, n.12 kpl pistaasipähkinöitä
 vajaa puntti thaibasilikaa
1 lime
puolikas kypsä sitruuna
sormenpään kokoinen pala inkivääriä
reilut 3 rkl oliiviöljyä
 
 
Puhdista endiivit ja poista niiden uloimmat lehdet. Paloittele ja aseta pannulle paahtumaan ilman öljyä, voit lisätä muutaman thaibasilikan lehden
 

Kuori ja paloittele myös päärynä ja ananas ja lisää ne pannulle. Paloittele myös halloumijuusto ja sekoittele aineksia. Anna hautua 


Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit ja lisää ne suoraan salaattikulhoon

 
Lisää kulhoon myös pilkottu kurkku
 
 
Keitä vesi kiehuvaksi, lisää siihen ripaus suolaa ja kypsennä vihreät pavut. Papujen toinen pää kannattaa leikata pois, se on yleensä terävä


Anna papujen kypsyä n. 4 minuuttia, niin että ne jäävät vielä rapsakoiksi ja säilyttävät kauniin värinsä. Paahda endiivejä, hedelmiä ja halloumia keskilämmöllä niin, että kaikista irtoaa nestettä ja endiivi pehmenee ja muuttuu hieman läpikuultavaksi. Lisää sitten levyn tehoja korkeammiksi ja paahda aineksia niin, että neste imeytyy niihin takaisin, ja halloumi saa väriä pintaan, n. 10 minuutin paahtamisen jälkeen. Laske sitten levyn lämpötilaa miedommille asteille ja anna endiivien saada myös hieman väriä tai rapeutta pintaansa. Kun pavut ovat kypsiä, kaada vesi pois ja lisää ne pannulle niin, että ne pysyvät lämpiminä. Valmista sillä aikaa kastike
 
 
Kuori inkivääri ja pähkinät. Halkaise vielä sitruuna ja lime ja purista niiden mehut. Hapan taittaa karvaan maun, ja sopii loistavasti tässä endiivin kaveriksi. Sekoita sitten sauvasekoittimella keskenään kaikki kastikeainekset. Lopputulos on kauniin vihreää ja hieman pestoa notkeampaa. Pistaasipähkinöitä ei enää tässä vaiheessa erota kastikkeesta, mutta maistettaessa ne tuntuvat kielen päällä ihanan suolaisina rakeina

 
Tämän salaatin kyytipoikana tai makoisana jälkkärinä toimii tämä ihanan raikas juoma

ANANAS-THAIBASILIKASMOOTHIE
1 kypsän appelsiinin mehu
1 limen mehu
puolikkaan sitruunan mehu
reilu kourallinen thaibasilikaa, myös varsia voi käyttää
1 kypsä luumu
1 purkki rahkaa/jugurttia/soijajugurttia
pikkurillinpään kokoinen pala inkivääriä
n. 200g tuoretta ananasta
 
Innostuin valmistamaan tämän iki-ihanan smoothien kun huomasin K-kaupassa tuoreita ananaspaloja rasiassa. Se toi mieleeni Barcelonan, jossa tuoreita hedelmiä myydään tällä tavoin päivittäin, kuten niistä tehtyjä fruitiesejakin. Ja kun ajattelee Barcelonaa, ei voi olla tulematta hyvälle tuulelle! Tämä juoma olkoon siis oodi Barcelonalle, ja Kauko-Idän keittiöiden raikkaille mauille!
 

Purista hedelmien mehut, kuori ja paloittele inkivääri


Poista luumusta kivi ja lisää joukkoon rahka. Käytin tässä mansikanmakuista proteiinirahkaa, mutta aivan yhtä hyvin voisin käyttää vaikka soijajugurttia

 
Soseuta kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella tai tehosekoittimella, itse käytin sauvasekoitinta
 


Tämä ateria oli kertakaikkiaan rikollisen hyvä, täyttävä, ja kaiken lisäksi terveellinen!!


 
 
Kuvat/Photos: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti