Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Kunnon kesäinen täytekakku


Mikään ei maistu juhannusjuhlilta kuten mansikkainen kermakakku eikä kesätunnelmia kaivata niin paljon koskaan muulloin kuin silloin kun marraskuu on kynnyksellä!! Ainakaan minun mielestäni. :) Tässä ihanan, maistuvan täytekakun ohje äidiltäni perityllä reseptillä! Ja vaikka kyseessä on perinteinen kermakakkuohje, voi kerman korvata tässä täysin turkkilaisella jugurtilla. On muuten tosi hyvää niin!

 
KESÄINEN TÄYTEKAKKU
eli reilu kerma/jugurttikakku!
 
Pohja:
1 lasillinen sokeria
1 lasillinen vehnäjauhoja
1 lasillinen munia (3-4 munaa)
1tl leivinjauhetta
osan jauhoista voi korvata perunajauhoilla
 
Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi, johon jauhot käännellään mukaan. Leivinjauhe on hyvä sekoittaa valmiiksi jauhojen sekaan. Kakun rakenne säilyy kuohkeana, kun jauhojen lisäämisvaiheessa taikinaa ei vatkata enää liikaa
 
Valmis taikina levitetään pellille, kuvassa 3 kerrosta kakkua, eli 3 satsia taikinaa!
Pohja paistetaan, levy ja pelti kerrallaan, n.10 minuuttia 175 C
 
Vinkki! Perunajauhot tekevät kakun rakenteesta mehevän, mutta jos niitä lisää liikaa, tulee kakkupohjasta kuiva. Jos haluaa pienemmän satsin kakkua, voi tehdä yhden pellillisen pohjaa ja leikata sen kahteen, kolmeen osaan jolloin valmiista kakusta tulee hauskasti suorakaiteen mallinen. Tai halutessa pyöreän kakkupohjan, voi taikinan toki tehdä irtopohjavuokaankin, mutta tällöin tulee muistaa, että koska taikinakerros on paksumpi on paistoaikakin pidempi, n.40 minuuttia uunista ja vuoan koosta riippuen!
 
Kokoaminen:
Valmiit, paistetut taikinalevyt kostutetaan joko veteen laimennetulla ja sokeroidulla puristetulla sitruunamehulla tai maidolla. Myös sprite-ruusuvesi seosta voi käyttää, jos pitää makeasta! Appelsiinimehu kostutuksessa on klassikko, mutta mielestäni sitruunamehu toimii paremmin! Pullasudin avulla kostutus käy helposti!
 
Täyte:
Sileäksi ajettua mansikkasurvosta
banaaniviipaleita
rahka-kermavaahtoseosta tai turkkilaista jugurttia
tuoreita vadelmia ja mustikoita
 
Soseuta tuoreet mansikat survokseksi tai aja sileäksi soseeksi kokonaiset pakastemansikat. Levitä päälle pilkotut banaanipalat ja kuorruta lopuksi kermavaahto-rahkaseoksella tai turkkilaisella jugurtilla. Toista jokaisen kerroksen kohdalla sama
 
Lopuksi vielä kakun päälle rahka-kermaavahtoseosta tai turkkilaista jugurttia, sekä tuoreita marjoja, kuten mansikoita, vadelmia, mustikoita tai mustaherukoita.. mielikuvitus rajana!
Pinnalle voi myös ripotella muutaman syötävän kukkasen
 
Vinkki! Kuvan ihana ja valtava täytekakku sopii kokonsa puolesta loistavasti juhliin. Siihen ei ole käytetty lainkaan kermavaahtoa, vaan ainoastaan turkkilaista jugurttia! Kannattaa ehdottomasti kokeilla, monikaan ei huomaa mitään eroa kermavaahtoon! Turkkilainen jugurtti on hieman terveellisempi vaihtoehto, mutta yhtä maukas kuin perinteinen kermavaahto!
 
 
Ihanaa, ihan parasta kesäjälkkäriä, ja aito juhlatunnelman kruunaja, kunnon täytekakku! Tämä on myös raikkaampi vaihtoehto juhlahetkiin kuin tuhdit suklaakakut olisivat, niin ihania kuin ne ovatkin! Ja joskus on vaan kyllä niin, että mikään ei vedä vertoja kunnon mansikkakakulle, oli kesäjuhlat tai muuten vaan tärkeä juhlapäivä, kuten vaikka juuri tämä päivä! :)
 
 
 
Kuvat/Photos: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti