Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

lauantai 5. lokakuuta 2013

Tofua ja vesikrassia

 

 
 
Tuhti ja ravinteikas, kirpakan tulinen ja ihanan aromikas, joskus tätä ruokalajia yksinkertaisesti kaipaa! Tofua ja vesikrassia mustapapukastikkeessa. Parhaimmillaan tämä resepti on rapean tofun ja maukkaan vesikrassin harmoninen liitto, aasialaista keittiötä ihanimmillaan. Tällä kertaa sain ilokseni puutarhasta juuri poimittuja, ihania pieniä chilejä käytettäväksi tähän reseptiin, joita hulautinkin useamman kappaleen kastikepohjaan. Kävi kuitenkin niin, että chilit olivatkin sitä tulisempaa sorttia, joten lisäsin lopuksi suosiolla kookosmaidon taittamaan kastikkeen hyvää, mutta hieman turhan ärtsyä makua, ja makean pehmeä kookos pyöristikin kokonaisuuden taivaalliseksi kombinaatioksi. Useimmiten kokkaan tofua ja vesikrassia kuitenkin ihan ilman kookosmaitoa!
 

Tämän ruoan ihanan maun salaisuus on aromikkaassa tahnassa ja pannulla paistetussa tofussa ja vesikrassissa


TOFUA & VESIKRASSIA
Tahna:
1 purkki mustapapuja
2 pientä tomaattia
1 pieni keltasipuli/salottisipuli tai puolikas banaanisalotista
4-5 valkosipulin kynttä
1 puristettu limen mehu
2-3 kevätsipulin vartta
1-3 pientä, tuoretta chiliä koosta ja tulisuudesta riippuen (n.puolikas kaupan punaisesta normichilistä)
 peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
tuoretta korianteria ja lehtipersiljaa (lipstikkaa)
3 rkl soijakastiketta
3 rkl öljyä (mieluiten sesamöljyä)
 
Ainekset:
yrttimarinoitua tofua
2 kokonaista kevätsipulia
1-2 ruukkua vesikrassia
soijakastiketta ja öljyä paistamiseen
tuoretta korianteria, lipstikkaa, lehtipersiljaa tai sitruunaverbenaa
(myös thaibasilika sopii hyvin)
(1 prk kookosmaitoa)
 
Valmista tahna tehosekoittimessa tai käytä sauvasekoitinta. Kaada mustapapujen liemi pois siivilän avulla ja huuhtele pavut, sekä kuori ja paloittele hieman pienemmiksi sipulit. Paloittele myös tomaatti ja sipulin varret, sekä lisää soijakastike ja öljy. Purista limen mehu, lisää muut ainesosat ja hurauta kauniiksi, pehmeäksi tahnaksi. Jos pidät rouheammasta koostumuuksesta, voi tahnan rakenteen jättää rakeisemmaksi
 
Kun tahna on valmista, paloittele tofu ja paista sitä hetken aikaa pannulla öljyssä ja soijakastikkeessa niin, että sen pinta saa väriä ja siitä tulee rapea (n.5-10 minuuttia). Voit myös paahtaa tofut uunissa. Muista silloin marinoida ne hyvin öljy-soijakastikeseoksella. Kun tofun pinta alkaa saada väriä kääntele paloja pannulla niin, että pinta ruskistuu tasaisesti joka puolelta ja lisää joukkoon pilkotut sipulit, yrtit ja silputtu vesikrassi. Anna maustua hetken aikaa ja lisää pannulle äsken valmistettu tahna ja sekoittele joukkoon



Jos tahna tuntuu liian tuliselta tai olet kookosmaidon ystävä, voit lisätä mukaan pannulle vielä purkin kookosmaitoa. Anna kastikkeen tällöin hautua miedolla lämmöllä vielä kymmenisen minuuttia



Kietä sillä aikaa kattilassa tai vedenkeittimessä vesi kiehuvaksi ja kaada kiehuva vesi nuudeleiden päälle tai lisää nuudelit kattilaan kuumaan veteen. Voit käyttää mitä tahansa nuudeleita. Itse käytin tässä kasviksenmakuisella mausteseoksella varustettuja pusseja



 
Vinkki! Kokeile korianterin sijaan lipstikkaa, jos sinulla on mahdollisuus saada sitä esim. suoraan kasvimaalta. Tuoreen, maassa kasvaneen lipstikan maku on voimakas ja miltei lihaisa, ja se sopii hyvin tähänkin, tuliseen ja voimakkaan makuiseen ruokaan kaveriksi!


Mustapavut ja tofu ovat erittäin ravintorikkaita proteiinin lähteitä, inkivääri puolestaan on antioksidantti. Tämän reseptin ravintoarvo onkin varsin hyvä ja ruoka pitää hyvin nälkää!

 
 
Kuvat/Photos: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti