Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Munakoiso-halloumileivät



Hyvä ystäväni oli lähdössä Lontooseen siskoaan tervehtimään. Hän mietti kuitenkin voiko lähteä, tai tarkemmin sanottuna haluaako lähteä. Matka kun oli valittu juuri sille viikolle jolloin pihapiirin sireenit saattaisivat kukkia.
 
Hieman samoissa tunnelmissa olen ihaillut kukkivaa ja tuoksuvaa sinistä pilvimerta, kun kova flunssa ei päästä ulos niitä ihailemaan sen enempää. Onneksi sireenejä kuitenkin kukkii aivan tässä ikkunan allakin. Tai syreenejähän ne ovat, sireenit ulvovat, syreenit tuoksuvat. Ne piristävät flunssan aikaan, aivan kuten ihanat, välimerelliset halloumi-munakoisoleivätkin.

 
 
HALLOUMI-MUNAKOISOLEIVÄT
 
1 pieni munakoiso
1 prk hyvälaatuista tomaattimurskaa (esim. Mutti tölkki)
2 valkosipulin kynttä
1 pillisipuli/tuore sipuli
erilaisia basilikalaatuja/yrttejä
puolikas halloumi pkt
raastettua parmesania
oliiviöljyä
suolaa
 
1 ciabatta/rapeakuorinen leipä
 
 
Pilko valkosipuli ja sipuli pieneksi ja kuullota niitä öljyssä. Lisää viipaloitu halloumi juusto ja paista hetken aikaa niin, että halloumi saa hieman paistopintaa. Lisää sitten pannulle ohueksi viipaloitu munakoiso ja lisää öljyä tarpeen mukaan. Ripottele munakoisoviipaleille varovaisesti suolaa, halloumi on jo suolaista, ja paista kunnes munakoiso on muuttunut läpikuultavaksi ja hieman pehmentynyt. Lisää sitten tomaattimurska ja pilkottu sipulin varsi. Kun juusto ja munakoiso ovat kypsyneet lisää yrttejä ja tarvittaessa ripaus suolaa. Raasta lopuksi parmesania päälle ja nauti ciabattan tai muun rouheisen ja kovakuorisen leivän päällä.
 
Vinkki! Kokeile erilaisia basilikalajikkeita! Itse käytin tässä kreikkalaista basilikaa ja afrikan sinistä basilikaa.

Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti