Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Vuohenjuustocarbonara

Kaikki italialaiset reseptit eivät vie Roomaan, mutta on muutama resepti, jonka tie vie suoraan sinne. Pastaa syödään eri puolilla Italiaa, ja vain jotkut pastaruoat kuten cacio e pepe ovat kotoisin ikuisen kaupungin alueelta. Toinen tällainen pastaruoka, ja kenties se kuuluisin roomalainen pasta ja yksi kuuluisimmista italialaisista (pasta)ruoista ylipäätänsä, on pasta alla carbonara. Oikeaoppisesti valmistettuna pasta alla carbonara on keltainen, kananmunapohjainen ja kermaton klassikko, jossa pasta on usein spagettia.

Jos haluaisin valmistaa kasvisversion carbonarasta, joka muistuttaisi mahdollisimman paljon alkuperäistä, käyttäisin suolaisen guancialen tai pekonin sijasta aurinkokuivattuja tomaatteja, sitruunamehua, pecorinoa ja keltuaisia. Tämä juustoinen pastakastike sai kuitenkin nimensä sen kananmunakastikkeesta ja valmistustavasta. Tuli muuten todella maukasta, ja vuohenjuuston maku sopii reseptiin mainiosti.


VUOHENJUUSTOCARBONARA

1 kananmuna
1 keltuainen
( tai 2-3 keltuaista)
1 dl raastettua parmesania/pecorinoa
1 dl vuohentuorejuustoa
2 rkl silputtua basilikaa ja lehtipersiljaa
loraus oliiviöljyä/sitruunan mehua
ripaus suolaa

spagettia tai muuta pastaa (kuvassa farfalle)

Keitä pasta suolatussa vedessä ja valmista sillä aikaa kastike kattilassa. Vatkaa kananmunien rakenne hyvin rikki, lisää juustot, yrtit, tilkka öljyä ja ripsaus suolaa. Sekoita hyvin niin, että seoksesta muodostuu tasainen kastike. Kun pasta on kypsynyt, valuta se siivilässä ja siirrä kastikekattila lämpimälle levylle. Sekoita hyvin ja ole tarkkana. Kastike saa hieman tekeytyä kokoon, mutta ei ole tarkoitus että kananmunat kypsyvät liikaa. Jos levy on hyvin kuuma, tämä tapahtuu nopeasti. Ole siis hyvin tarkkana tässä, kastike syntyy käden käänteessä. Kaada pasta hieman sakeutuneen kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Valmis carbonarakastike on paksuhkoa, mutta ei missään nimessä kypsää munakokkelia. Sen valmistaminen on helppoa, mutta hieman tarkkaavaisuutta vaativaa. Raasta lopuksi pinnalle pecorinoa/parmesania.




Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti