Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Syreeninkukka-siiderisiirappi

Keskikesän juhlapöytiä ja keijukaisten lettukestejä kaunistamaan sopii ihanan tuoksuvista syreeninkukista valmistettu siirappi, joka saa lisäpotkua siideristä. Siirapin voi valmistaa tuoreista kukista tai jo hieman kuivahtaneista, kunhan niissä on aromi tallella. Itse käytin tähän kuivattuja, kauniita syreeninkukkasia, joiden tuoksu tuntui leijailevan sieraimista aina vatsanpohjaan saakka.
Tai ainakin sydämeen.

Valmista siirappia lasipurkin koon tai käyttötarpeen mukaan. Ohjeen määrät antavat lähinnä osviittaa suhteista. Tämä syreeninkukkasiirappi on ihanaa lettujen ja jäätelön kanssa vaahterasiirapin asemesta, tai kostuttamassa kuivia kakkuja, hedelmäsalaatissa tai vaikka jogurtin ja myslin kera nautittuna. Kukkien ihana parfyymimäinen tuoksukaan ei maistu liikaa siiderin hapokkuuden ansioista.


SYREENINKUKKA-SIIDERISIIRAPPI

4 dl syreeninkukkia
4 dl sokeria
1 dl makeaa päärynäsiideriä
1-2 dl vettä

puhdas kannellinen lasipurkki
muutama mustaherukkapensaan lehti

Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa niin, että sokeri muuttu nestemäiseksi siirappiliemeksi. Lisää syreeninkukat niin että ne juuri ja juuri peittyvät nesteeseen painelemalla niitä lastalla. Kuivatut kukat muuttuvat pehmeiksi vedessä ja muistuttavat tuoreita siinä vaiheessa. Lisää päärynäsiideri ja anna seoksen kiehahtaa n. 10 minuuttia tai kunnes kukista on irronnut tarpeeksi aromia liemeen. Tarkkaile siirapin koostumusta ja makua. Liian kauan keitetyt kukat muuttuvat hieman kitkeriksi liian pitkään haudutetun teen tavoin ja hienovarainen kukkaisaromi häviää. Jos liemi taas ei muutu sakeammaksi, siirappimaiseksi, nestettä on liikaa.

Tätä kukkaissiirappia voi nauttia myös teejuomana vähäisemmällä sokerimäärällä, ja liian runsaalla nesteelläkin lopputulos on herkullinen syreeninkukka-siiderikastike. Jos tarjoilet siirapin kastikkeena tai saman tien nautittavana niin kaada siirappi kastikekulhoon tai nokalliseen kannuun ja lisää muutama mustaherukan lehti tuoreeltaan antamaan makua. Siirappi myös hieman jähmettyy viilentyessään.


Syreeninkukista saa valmistettua vaikka minkälaisia herkkuja. Kokeile myös ihanaa sireenisokeria!
 
Ja tosiaan, sireeni ulvoo ja syreeni tuoksuu vaikka molemmat olisivat sinisiä, mutta olen tässä aiemmin jo todennut että käytän yleensä sitä nimeä ja termiä joka parhaiten sopii suuhun ja maistuu oikealta kielen päällä. Oikea termi kuitenkin olisi syreeni. Sana joka tuo mieleeni vanhat tyttöromaanit ja romanttiset puutarhat puutalojen pihalla.
<3
 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti