Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

tiistai 31. maaliskuuta 2015

Papupihvit

Mikä onkaan parempaa kuin itse tehty hampurilainen maalaisranskalaisilla? Ei kovin moni asia! Ja pihvin voi tosiaan helposti tehdä itse. Pitkän linjan kasvissyöjänä en ole juurespihvien ylin ystävä, ja niitä kuitenkin usein ensimmäiseksi tarjotaan kasvisvaihtoehtona jos pihveistä puhutaan. Ja ovathan ne toki hyviä ja maukkaita, mutta pidän paljon enemmän papupihveistä. Samalla ne toimivat proteiinin lähteenä. Soijapavut kuuluvat maailman ravintorikkaimpiin ja terveellisimpiin ruoka-aineisiin
 
Myös tempehistä, seitanista, tofusta, hampusta ja vaikka hirssistä voi tehdä pihvejä. Kasviksia unohtamatta. Moni lihansyöjäkin on rakastunut falafeleihin, eikä suotta, ne ovat herkullisia! Kun juureksista oli puhe, niin peruna sopii hyvin papujen kaveriksi ja on nannaa pihveissä ja pyöryköissä. Nämä papupihvit kuitenkin syntyvät nopeasti, joten en erikseen keitellyt perunoita niitä varten
 
Valmistin pihvit pakastetuista luomulaatuisista soijapavuista. En juuri koskaan käytä einespakasteita, mutta joidenkin tuoreeltaan pakastettujen kasvisten laatuarvo on usein parempi kuin kaupan hyllyllä pitkään säilyneissä, kaukaa tuoduissa vihanneksissa. Soijapapujen kohdalla pakastaminen myös helpottaa valmistusprosessia, näin papuja ei tarvitse liottaa yön yli eikä keittää paria tuntia
 
Uuninpellilliseen papupihvejä meni 1 pussi soijapapuja 
 
 
PAPUPIHVIT
 
Soijapapuja/härkäpapuja
2 valkosipulin kynttä
pala chiliä
tuoretta basilikaa
1 kananmuna
puolikkaan limen mehu
suolaa
loraus öljyä
pinjansiemeniä
muutama lehti korianteria/lehtipersiljaa/thaibasilikaa
 
 
Keitä papuja pakkaukseen ohjeen mukaan, n. 3-5 minuuttia kiehuvassa vedessä. Voit sillä aikaa paahtaa pari rkl pinjansiemeniä pannulla tai käyttää ne sellaisenaan. Soseuta pavut yhdessä valkosipulin, chilin, yrttien, siementen ja suolan kanssa rouheaksi massaksi. Lisää kananmuna, limen mehu, ja pieni loraus oliiviöljyä sekaan. Soseuta paputaikinaksi. Itse jätin massan hieman rouskuvaksi, jotta siinä on suutuntumaa ja jotta massasta ei tule tahnaa
 
Muotoile taikinasta pihvejä ja paista uunissa n. 180-200C kunnes ne ovat kypsyneet ja rapsakoituneet. Kiertoilmauunissa n. 15-20 minuuttia
 
Vegaanisen reseptistä saa jättämällä kananmunan pois. Jos massa kaipaa ryhtiä, voi lisätä esim. ruokalusikallisen kikhernejauhoja
 
Vinkki! Kannattaa tarkkailla uunin tehosta riippuen pihvien kypsymistä. Jos ne ehtivät kuivahtaa hieman, lorauta pinnalle välittömästi oliiviöljyä. Se imeytyy pihveihin ja pelastaa tilanteen tarvittaessa!
 
 
Kuvat/Photos: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti