Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Halloumisalaatti

Halloumisalaatti on yksinkertaista, mutta hyvää. Ja ehdottomasti kaikessa simppeliydessään yksi lempisalaateistani. Ruokaisankin siitä saa helposti, eli se maistuu paitsi aterian lisukkeena, myös itse ateriana. Muutamalla niksillä siitä tulee todella herkullista!
 

Yksi tärkeä tekijä on paistaa halloumi tarpeeksi rapeaksi ulkokuoreltaan. Se onnistuu mainiosti lisäämällä pannulle hieman voita ja öljyä. Halutessa voi lisätä jopa pienen lorauksen siideriä tai hunajarommia
 
 
HALLOUMISALAATTI
 
Halloumijuustoa (puolikas paketista riittää)
1-2 kypsää avokadoa
kirsikkatomaatteja
rucolaa tai Italian salaattisekoitusta
pinjansiemeniä
kourallinen tuoretta basilikaa
pieni nippu korianterin varsia silputtuna
(kurkkua)
 
Marjaisen makea, mutta sopivan hapokas vinaigrette sopii tähän salaattiin täydellisesti kastikkeeksi. Sen sijasta voi kuitenkin käyttää simppelisti:
 
Oliiviöljyä
muutama tippa balsamicoa/sitruunan mehua/limeä
ripsaus suolaa
 
 
Paahda paloiteltua halloumijuustoa pannulla yhdessä pinjansiementen kanssa. Käytä voita, jonka seassa on hieman oliiviöljyä tai pähkinäistä öljyä kuten seesamiöljyä. Lisää pannulle myös pienen pieni loraus omenasiideriä, hunajarommia tai esimerkiksi vermuttia tai sherryä. Anna alkoholin palaa kokonaan pois, ja halutessasi voit lisätä pannulle myös kasviksia, joita käytät salaatissa paistettuna, esim. munakoisoa tai kesäkurpitsaa, jotka rakastavat suorastaan tällaista käsittelyä. Jos käytät munakoisoa, käytä runsaasti oliiviöljyä. Paista juustolle rapea pinta, varo polttamasta siemeniä! Pilko muut salaatin ainekset ja sekoita, asettele juustot pinnalle ja kaada päälle vinaigrette/salaattikastike
 
Vinkki! Jos käytät oliiviöljypohjaista kastiketta, voit lisätä salaatin joukkoon esim. granaattiomenan siemeniä mehuineen. Se antaa kivan marjaisan lisän. Myös appelsiini sopii halloumijuuston kaveriksi, mutta itse en yleensä käytä sitä tomaatin ja kurkun kaverina
 
Linkki vielä kahteen mainioon vinaigretteen, karhunvatukka-laventelivinaigrette ja granaattiomena-laventelivinaigrette

Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti