Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

tiistai 31. maaliskuuta 2015

Meksikon herkkuja


Ei ole mikään ihme, että meksikolainen keittiö on listattu yhdeksi Unescon aineettomista maailmanperintökohteista. Chilin punaisesta, korianterin vihreästä, maissin keltaisesta, suklaan ruskeasta, vaniljaisesta vaaleudesta, limen keväänvihreästä ja papujen violettiudesta syntyy ihana, maukas ja värikäs ruokakulttuuri, joka on yksi kestosuosikeistani
 
Minun on pitkään ollut tarkoitus tehdä blogipostaus meksikolaisesta molesta, suklaisen täyteläisestä ateriasta. Ennen sitä kuitenkin helppoja niksejä meksikolaisen makuelämyksen luomiseen!
 
Meksikolaisten dippien, kuten guacamolen ja paputahnan ja salsan ohjeet löydät täältä!


 
TOSTADA
 
Vehnä/maissitortilloja
öljyä
 
Täyte:
guacamolea
papusalsaa
chilikastiketta
cheddaria
 
 
Leikkaa tortilla kahdeksaan osaan tai tee siitä pieniä suikaleita. Paista öljyssä molemmin puolin rapeiksi naksuiksi. Dippaa avokadotahnaan tai papusalsaan!
 
Voit myös paistaa tortillan kokonaisena rapeaksi. Asettele paahdetun tortillan päälle haluamasi täytteet ja nauti! Tässä versiossa pienemmät maissitortillat toimivat hyvin kokonsa puolesta. Rapeaa tortillaa ei taiteta vaan sen päälle kasataan täytteet pizzan tavoin
 
 
Chilikastike:
 
Vihreää chiliä
korianteria
limeä
valkosipulia
ripaus suolaa
(oliiviöljyä)
 
 
Hienonna kaikki ainekset limeä  lukuun ottamatta mahdollisimman pieniksi veitsellä. Purista lopuksi limen mehu joukkoon. Suhdeluku on n. 1-2 chiliä/1 lime/ 1 valkosipulin kynsi/ kämmenellinen tuoretta korianteria. Tätä voi kuitenkin varioida chilin tulisuuden mukaan. Lisää tarvittaessa loraus öljyä joukkoon. Chilikastikkeen on kuitenkin tarkoitus olla raikas ja pikantti
 
Meksikolaisia chililajikkeita ovat esimerkiksi habanero, ancho ja chipotle. Tähän salsaan voi kuitenkin käyttää kauniin värin ja suhteellisen mietouden puolesta vihreitä chilejä ja/tai halutessa jalapeñoa
 
 
Vinkki! Kokeile rapeita tortillanaksuja Huevos rancherosin kanssa!


Toinen ihana herkku, joka on helppo valmistaa ja lämmittää räntäsateisina päivinä kuin Meksikon aurinko, on tietenkin meksikolainen, täyteläinen kaakao
 
 
ATSTEEKKIEN KAAKAO
 
Punaista maitoa
meksikolaista vaniljaa ( 2 tankoa)
meksikolaista suklaata/chilisuklaata/suklaata jonka prosentti on yli 60%
sokeria/vaniljasokeria
 
 
Vaikka se hieman kirpaisee, kun ostaa meksikolaisia vaniljatankoja ja näkee hinnan joka on 10-kertainen halpaversioihin verrattuna, se kuitenkin kannattaa. Eron maistaa, ja Helsingissä ainakin Stockan herkku on myynyt meksikolaisia vaniljatankoja. Halkaise tangot, kaavi siemenet ja lisää ne tankojen kera kuumaan maitoon, anna hautua hiljalleen 5-10 minuuttia liedellä. Muista vahtia ja sekoittaa maitoa, sillä se palaa helposti pohjaan. Voit myös 5-7 minuutin kuluttua sammuttaa hellan ja antaa makujen vielä imeytyä kattilassa välillä sekoitellen
 
Sulata suklaa vesihauteessa. Voit sekoittaa kaakaon lasissa tai valmiiksi kattilassa. Kaada maito suklaaseokseen, sekoita hyvin ja nosta vaniljatangot pois. Mausta tarvittaessa sokerilla tai vaniljasokerilla. Nam!
 
Vinkki! Jos käytät vegaanista suklaata niin maidottoman ja vegaanisen version voi valmistaa myös soijamaidosta tai kauramaidosta! Itse käyttäisin tässä makeahkoa soijamaitoa




Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti