Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Tomaatti-basilikapasta

Tapahtuipa jotain jännittävää! Nimittäin pari talvea sitten, kun talvi vielä oli talvi ja pääsi yllättämäänkin, niin ruukkupuutarhassani talvehtinut kirsikkapuu pääsi kuivumaan. Viime kesänä siirtelin ruukkua ja olin aikeissa luopua koko puusta, mutta en sitten kuitenkaan raaskinut kun köynnökset olivat kietoutuneet rungon ympärille niin innostuneesti. Kastelin puuta aika ajoin nyt syksyn mittaan, olin peittänyt mullan sammalilla, ja kuinka ollakaan, eräänä aamuna tällä viikolla se yllätti silmuillaan! Pian pienet, valkeat kukat täyttävät parvekepuutarhan, ja aion istua aamupalalla niitä ihaillen
 
Vaikka vielä ei ihan ole yrttisesonki, on kauppoihin saapunut niin hyvälaatuisia basilikoita, että olen nautiskellut helpoista ja maukkaista, jopa kesäisistä, pastakastikkeista ja tässä yksi helppo mutta herkullinen, terveellinen ja vegaaninen ohje
 
 
TOMAATTI-BASILIKAPASTA
 
Kirsikkatomaatteja (rasiallinen)
2 valkosipulin kynttä
puntti tuoretta basilikaa
1 dl soijakermaa/kaurakermaa
oliiviöljyä
 
pastaa
(esim. casarecce, fusilli)
 
 
Hienonna valkosipulin kynnet ja paista niitä pannulla yhdessä kirsikkatomaattien kanssa. Lisää myös soijakerma ja 1/3 basilikasta. Anna tomaattien pehmetä hieman, soijakerman sakeentua ja kaada kastikeainekset sitten korkeareunaiseen astiaan, lisää loput basilikasta ja pari hyppysellistä chilisuolaa. Soseuta kastikkeeksi ja lisää pastan joukkoon!
 
Kesäisin tomaatit ovat niin ihania, että niistä voi suoraan surauttaa kastikkeen basilikan ja valkosipulin kanssa, ja lisätä myöhemmin pannulle. Ellet ole eteläisellä Välimerellä talvisaikaan tuoreen tomaattisadon äärellä, kannattaa käyttää niitä ensin paistinpannulla!
 
Vinkki! Halutessa voi lisätä mukaan myös lorauksen balsamicoa, pinjansiemeniä, lehtipersiljaa tai vaikka parmesania!
 
 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti