Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

torstai 12. maaliskuuta 2015

Paahdettu paprikakeitto

 
Kylmien säiden ihana piristäjä on kupillinen kuumaa keittoa. Väriä ja makua monta päivää jatkuneen harmauden keskelle toi välimerellinen tunnelma, joka vie ajatukset makumatkalle Espanjasta Tunisiaan. Paahdoin ainekset uunissa, mutta jos on mahdollisuus savustaa ne niin savuinen aromi sopisi tähän myös hyvin!
 
 
PAAHDETTU PAPRIKAKEITTO
 
3 (espanjalaista) suippopaprikaa
1 keltasipuli
3 valkosipulin kynttä
kourallinen manteleita/pistaasipähkinöitä
3 terttutomaattia/pihvitomaattia
1-2tl harissaa
1-2tl balsamicoa/punaviinietikkaa
ripaus savustettua paprikaa (jauhettuna)
ripaus kuminan siemeniä
2-3 timjamin oksaa
1 rosmariinin oksa
suolaa
oliiviöljyä
 
 
Asettele kasvikset, pähkinät ja yrtit reunalliseen uunivuokaan, valele kevyesti oliiviöljyllä paprikat ja yrtit. Sipulin ja valkosipulin kynnet voi laittaa kuorineen vuokaan. Paahda n. 210-220C uunin tehosta ja asetuksista riippuen 20-30 minuuttia tai kunnes paprikat ovat saaneet mustia täpliä pintaansa, niiden kuori alkaa irrota ja tomaattien kuori on myös halkeillut. Kuori paahdetut sipulit ja poista kuori myös pistaasipähkinöistä. Poista yrtit, tai jos käytät timjamia, sen puumainen varsi. Soseuta kaikki ainekset keskenään mausteiden ja etikan kanssa maukkaaksi keitoksi. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa tai harissaa
 
Vinkki! Tämä keitto käy myös kastikkeesta. Sen voi halutessa suurustaa leivällä tai suuremmalla määrällä pähkinöitä. Kannattaa kokeilla esimerkiksi lohkoperunoiden kaverina kauniina oranssinpunaisena kastikkeena!
 
 Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti