Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

tiistai 12. toukokuuta 2015

Pappardellea venetsialaisittain

 
Veneton alueella ei oikeastaan perinteisesti syödä pastaa eikä pizzaa, vaan maakunta on tunnettu esimerkiksi polentaruoista ja maukkaista risotoista. Toki kun kävelee Venetsian haikean romanttisia kanavan varsia kohtaa monia paikkoja, jotka tarjoilevat näitä Italiaan liitettäviä pizza- ja pastaherkkuja. Maustekaupan myötä Venetsiassa kuitenkin alettiin aikoinaan viljellä riisiä siihen sopivien suotuisien olosuhteiden vuoksi. Tästä johtuen alue on kuuluisa ihanista risotoistaan. Muita aitoja venetsialaisia ruokalajeja ovat esimerkiksi carpaccio, persikkaiset, kuohuvat bellinit ja vaikka ei tarkalleen tiedetä mihin tämän tunnetun ruokalajin historia sijoittuu, sitä pidetään hyvin venetsialaisena jälkiruokana, nimittäin tira mi sù, "nosta minut ylös, nosta minut hänen luokseen, nosta minut Taivaisiin", eli tiramisu.
 
Miksi sitten pastaa venetsialaisittain? Tämän reseptin pohjana toimii maukkaaseen hernerisottoon sopiva makumaailma. Valmistit sitten pastakastikkeen tai ihanan risoton, nämä samat ainekset käyvät molempiin.
 
 
PAPPARDELLEA VENETSIALAISITTAIN
 
1,5 dl tuoreita herneitä
2 valkosipulin kynttä
2 pientä, kuivattua peperoncinoa
1 dl soijakermaa
1 tl voita/gheetä
oliiviöljyä
tuoretta minttua
suolaa
 
pappardelle-pastaa
 
 
Käytä tässä mieluiten tuoreita herneitä, joten aloita riipimällä ne irti paloista. Määrät eivät ole niin tarkkoja, oman maun mukaan voi hyvin soveltaa.  Pilko valkosipulit ja lisää ne pannulle oliiviöljy-voiseokseen. Lisää myös kuivatut chilit, mutta älä pilko niitä tai päästä siemeniä pannulle. Lisää herneet ja kun valkosipulit ovat hieman kypsyneet, sekoita soijakerma sekaan, mutta nouki chilit pois pannulta tässä vaiheessa. Lopuksi kaada pappardelle kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja tuoreella mintulla.
 
Vinkki! Kastikkeen idea on olla keväisen kepeä, mutta voit korvata soijakerman kermalla ja mintun basilikalla. Vegaanisen ruoasta saa jättämällä voin pois. Risottopohjana jätä kerma pois, ja lisää lientä kuten sienirisotossa tai pistaasirisotossa.
 
Nam!


Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti