Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

lauantai 24. tammikuuta 2015

Taateli-appelsiinikeksit

Vaikka päivät ovat kääntyneet kohti valoa ja talvi kohti kevättä, niin silti sydämeen hiipii aika ajoin auringon kaipuu. Se hiipii, vaikka rakastaisi talvea kuten minä. Nämä eteläisen Välimeren makujen innostamat keksit vievät ajatukset aurinkoisiin päiviin, jossa valo viipyy valkoisiksi rapatuilla seinillä, leikkii appelsiinipuiden lehvistössä ja maistuu kukkaisen makeissa mauissa, jolloin pähkinät ja ruusuvesi maustavat niin suolaisia kuin makeitakin annoksia, ja kuivatut hedelmät ja sitruspuut tuoksuvat ja maistuvat kaikkialla
 

TAATELI-APPELSIINIKEKSIT
 
3 dl durumvehnäjauhoja
2 dl kuivattuja taateleita
1-2 rkl sokeria/vaniljasokeria
60g voita
0,5 dl appelsiinin mehua
1 kananmuna
 
palanen suklaalevyä raastamiseen
 
 
Pilko taatelit pieniksi, ja sekoita vehnäjauhojen ja sokerin kanssa. Lisää kananmuna ja purista mehu appelsiinista, sekoita, ja nypi sitten voi sekaan. Muotoile taikinaksi ja aseta viileään lepäämään n. tunniksi. Pyörittele taikinasta varovaisesti pitko ja raasta suklaalevystä kuorrute päälle, kierittele pätköä jotta suklaa tarttuu kolmelle sivulle (paitsi pohjaan), ja leikkaa veitsellä sentin paksuisia viipaleita. Paista keksit leivinpaperin päällä uunissa 175C n. 15 minuuttia

Vinkki! Keksien resepti muistuttaa pitkälti aikaisemman postauksen suolaisia pistaasi-parmesaanikeksejä, ja perusrakenne onkin samankaltainen. Makuja voi varioida ja vaihdella, kuten sokerin määrääkin. Makean ystävät nauttivat suuremmasta sokerimäärästä kekseissä. Kannattaa kokeilla sokerina itse tehtyä vaniljasokeria!

 Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti