Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

maanantai 12. tammikuuta 2015

Oeufs en cocotte- kananmunia teekupissa

Voi äiti. Kun valmisti iltapalaksi näitä ihania ranskalaisen keittiön helmiä, kananmunia teekupissa! Niin yksinkertaista kuin vaan voi olla, mutta suloista, ja samalla lempitapani nauttia kananmunia. Uunin lämmössä mausta tulee samettisen pehmeä ja teekuppi astiana on valmiiksi jo kattauksellisesti niin kaunis, että tästä ei yksinkertainen vierasvara tai teetuokio parane. Oi, pariisilaiset ja heidän herkkuhetkensä! Kananmuna nautitaan tietysti parhaimmillaan kivijalkaleipomosta haetun rapeakuorisen patongin kera. Chansonien soidessa
 
 
OEUFS EN COCOTTE
kananmunia teekupissa
 
1 kananmuna per kuppi/nautiskelija
2 rkl ranskankermaa
loraus kuohukermaa
1 timjaminoksa
1 rkl rouhittuja pistaasipähkinöitä
1 rkl raastettua parmesania/haluamaasi juustoa
 
 
Lisää kuppiin lusikallinen créme fraichea, Bonjouria tai vastaavaa ranskankermaa. Riko kananmuna seuraavaksi, lisää loraus kermaa, timjaminoksa, juusto ja lopuksi toinen lusikallinen ranskankermaa. Ripottele pinnalle pistaasirouhetta
 
Kypsennä teekupposet vesihauteessa niin, että vesiastiassa on vettä suunnilleen kupin puoliväliin asti. Vesiastiaksi käy suurempi kulho, savikulho tai uunivuoka hyvin. Kypsennä n. 200C kunnes kananmunat ovat saavuttaneet haluamasi kypsyysasteen. Keltuaiset kovettuvat n. vartissa, joten paras tulos tulee n. 10 minuutin kypsennyksellä, kun kananmuna ei ole kovettunut liikaa, mutta on kypsynyt tarpeeksi ja keltuainen on vielä hieman valuvaa
 
Ai että nämä ovat herkullisia! ihania. kaloripommeja.
 
Huom! Käytä uunin kestäviä teeastioita, kultareunukset kannattaa jättää hyllylle samoin kuin liian ohutta posliinia olevat kupit, jotka halkeavat helposti uunissa
 
Vinkki! Kupposet voi maustaa haluamallaan tavalla. Äitini pitää rakuunasta, mutta jo pelkällä kermalla saa kananmunista silkkisen pehmeitä ja maukkaita. Oman maun mukaan voi lisätä vaikka sieniä, tai uunista ottamisen jälkeen lusikallisen kirpakkaa marjahilloa. Myös vahvat juustot sopivat tähän, ja maustettuja ranskankermoja voi soveltaa. Huevos rancherosin tyyliin voi kokeilla, tomaatin, korianterin ja cheddarin yhdistelmää!
 
Nam!
 
 Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti