Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Banaanijäätelö

Nyt on kyllä ihana herkku!
Nimittäin tämä jäätelö on terveellinen, sokeriton, maidoton ja täysin vegaaninen! Ja sopii vielä kaiken lisäksi juuri nyt suuresti suosittuun raakaravintodieettiinkin. Ja on hyvää. Ja nopea valmistaa. Että mitä sitä pidempään edes jaarittelemaan! ;)
 
 
BANAANIJÄÄTELÖ
(1-2 banaania/annos)
 
2 pakastettua banaania
1 rkl luomulaatuista kookosöljyä/rasvaa
hyppysellinen vihreää kardemummaa jauhettuna
hyppysellinen kanelia
 
 
Tämän jäätelön juju on pakastetuissa banaaneissa. Ne laitetaan pakkaseen kuorineen, ja parin tunnin päästä banskut ovat jo valmiita käytettäviksi. Tosin tällä pakastusajalla jäätelö sulaa nopeasti pehmeäksi smoothieksi (kuten kuvista näkee), mutta maku ei muutu huonommaksi silloinkaan!
Jäätyneiden banaanien kuoret saa parhaiten pois leikkaamalla ne terävällä veitsellä. Pilko kuoritut banaanit muutamaan osaan, lisää sekaan ruokalusikallinen kookosöljyä ja mausteet. Käytä tässä hyvälaatuista luomukookosöljyä, joka on huoneenlämmössä kiinteämmän valkoista, ei juoksevaa nestettä. Soseuta sauvasekoittimella/tehosekoittimessa, ja parissa sekunnissa ihana jäätelö on valmista! Kannattaa kuitenkin olla tarkkana soseuttamisen kanssa, jäätelö pehmenee hetkessä liikaa ja muuttuu sosemaiseksi. Jos olet valmistanut majoneesia sauvasekoittimella, ole tässä yhtä skarppina!
 
Jäätelö on makeaa, ei "terveellisen makuista". Jos kaipaa vähemmän makeutta kannattaa kokeilla annosta ilman kookosöljyä. Jos taas on sokerin ystävä, voi sekaan lisätä hunajaa tai siirappia tai enemmän kookosöljyä. Banaani on kuitenkin luonnostaan makeaa ja saa vielä hieman tarvittavaa ja tasapainottavaa lisämakeutta tässä kookoksesta. Kardemumma taas kannattaa käyttää hienona jauheena, jolloin sen maku ei ole liian dominoiva
 
Todellinen hyvän mielen jälkkäri!
<3
 
 Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti