Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

torstai 21. elokuuta 2014

Pizza ilman jauhoja

 

Nyt on muuten kiva resepti tulossa! Nimittäin jauhottoman pizzan ohje kaikille niille, jotka karppaavat, välttelevät jauhoja ja viljoja, diabeetikoille, vehnäallergisille, ja kaikille muillekin uusista kokeiluista keittiössä kiinnostuneille! Olen ennenkin tehnyt pizzaa käyttämättä jauhoja taikinapohjassa, mutta tämä versio muistuttaa eniten koostumukseltaan perinteistä pizzaa, vaikka hieman erilainen onkin. Resepti on silti oikein maukas ja maistuvainen

 
JAUHOTON PIZZA
 
1prk kermaviiliä/maitorahkaa
1 kananmuna
1dl mantelijauhoja
psylliumia pakkauksen ohjeen mukaan (n. 1rkl)
ripaus suolaa
 
Täyte:
 
munakoisoa, paprikaa, tomaattia, sipulia, valkosipulia, mozzarellaa, parmesania
tomaattikastiketta ja/tai pestoöljyä
pinjansiemeniä tai kurpitsansiemeniä
 
 
Tämän ohjeen salaisuus on psylliumissa (fiberhusk), jota käytetään leivonnassa tuomaan mehevyyttä ja kuohkeutta esim. leipiin. Kyseessä on erittäin voimakkaasti turpoava aines, joten kannattaa lukea pakkauksen ohje huolellisesti. Pohjan valmistaminen on helppoa, mutta tietty työjärjestys on suotavaa. Itse päädyin valmistelemaan täytteen ensin, lämmitin uunin valmiiksi ja aloitin sitten pohjan kanssa. Sekoita taikinapohjan kosteat ainekset keskenään, lisää halutessasi mantelijauho ja lopuksi psyllium. Sekoita hyvin ja levitä samantien esim. lusikalla pellille leivinpaperin päälle. Taikina jämähtää nopeasti! Paista uunissa pelkkää pohjaa n. 10-15min niin, että se saa hieman väriä ja kiinteytyy. Taikina turpoaa uunissa ja voi nousta voimakkaastikin, mutta pinta tasoittuu kun pellin ottaa uunista pois. Lisää sitten pohjan päälle täytteet, ja paista uunissa kypsäksi, n. 12-15 minuuttia
 
Täyte:
Kuullota pilkotut sipulit öljyssä, ja valmista tomaattikastike tai pesto pohjaa varten tai käytä esim. paseerattua tomaattia. Itketä munakoisoja ensin ainakin vartin verran (ohje kunnolliseen sisilialaiseen munakoisojen itketykseen löytyy täältä) ja lisää loput ainekset pizzapohjan päälle ripotellen siemenet paahtumaan pinnalle. Italialaiset jättäisivät paprikan pois tästä pizzaohjeesta, mutta mielestäni täytteen saa jokainen säveltää ja soveltaa juuri sellaiseksi kuin itse haluaa ja lisäillä oman maun mukaan niitä aineksia, jotka maistuvat omassa pizzassa ihanimmilta!
 
Paista 220C
 
Vinkki! Mantelijauhot voi jättää ohjeesta pois, samoin jotkut lisäävät kuivahiivaa ja oliiviöljyä pohjaan. Niitä ei kuitenkaan välttämättä tarvita, joten tein tästä hieman terveellisemmän ja hiivattomamman version
 

Hyvää oli! :)
 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

2 kommenttia: