Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

tiistai 12. elokuuta 2014

Rukiin taikaa

 
Kurjet kultaisessa auringonlaskussa, viljapeltojen hiljaisuus, ohran värinen maisema. Kesäfestivaalit kutsuvat luokseen amerikanrautoja, kukkamekkoja, latotansseja, mopoja ja mummoja. Suomi-idylliä suloisimmillaan, ajattomasti ja kauniisti. Vierailin Maestro Chydeniuksen keikalla, ja puisen salin pöydille tuotiin makupaloina paahdettuja ruisleivän palasia. Ne innostivat valmistamaan ruisleipäsipsejä mökilläkin


Nämä sipsit toimivat loistavasti naposteltavina ennen varsinaista ruokaa, tai illanistujaisten ilahduttajina, jotka muuten katoavat pöydästä alta aikayksikön
 
 
RUISLEIPÄSIPSIT
 
Muutama pala ruisleipää (esim. ruispalaa)
pari valkosipulin kynttä
öljyä
hitunen voita
suolaa
 
Pilko ruisleivät pieniksi paloiksi, ja paahda niitä rapeiksi pannulla runsaassa öljyssä yhdessä valkosipulin kera. Lisää halutessasi öljyn sekaan myös pieni nokare voita, ja mausta suolalla. Nostele valmiit naksut talouspaperin päälle jäähtymään, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois
 
Vinkki! Voit myös paahtaa leipäpaloja yrttien, kuten timjamin tai rosmariinin kera. Suosi kuitenkin tässä vankkoja, puuvartisia yrttejä


Toinen maukas tapa nauttia näitä ruisleipänaksuja on rouhia palat hieman suuremmiksi, ja tarjoilla ne smetanan ja suolakurkkujen kera alkupalana. Toimii!


Kun palasimme Chydeniuksen keikalta hiekkatie pöllysi sinisen amerikanraudan jäljiltä, ja muutama kurki oli kerääntynyt pellolle aterioimaan. Kävimme uimassa vilvoittavalla hiekkakuopalla, kesäinen juhlamekko sai mennä rullalle kassiin ja kultainen aurinko silitteli viljapellon laineita

 
 
Kuvat/ Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti