Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Artisokkapesto

 
Aaaa, tämä on tosi hyvää! Ihastuin italialaiseen artisokkapestoon suunnattomasti ja halusin valmistaa sitä itsekin. Ja se todella kannatti. Artisokkapesto on taivaallista, ja ihanaa vaihtelua perinteisempien pestojen rinnalle!


Artisokat ovat varsinaista herkkua jo sellaisenaan, soseuttamattakin. Jostain kumman syystä niiden valmistamista pidetään joskus hankalana, vaikka se on varsin yksinkertaista.
 
 
ARTISOKKAPESTO
pesto di carciofi
 
Tuore artisokan kukinto
1 tl valkosipulitahnaa
suolaa
loraus oliiviöljyä
(fenkolin tillimäisiä varsia)
 
Leikkaa kukinnon päästä pala pois, ja toista sama käsittely uloimpien lehtien koville päille. Hiero leikkauspintoihin sitruunaa/limeä ja keitä artisokka kokonaisena runsaassa ja suolatussa vedessä 20-30 minuuttia kunnes sen sisus on pehmennyt. Tai kuten tässä voi sanoa kunnes se sydän on pehmentynyt
 
Keitetyn artisokan lehdet irtoavat helposti vetämällä, ja riivi uloimpia lehtiä irti niin, että pehmeä sisus ( sydän! ) pääsee esiin. Soseuta sitten tehosekoittimessa rouheiseksi massaksi, lisää valkosipulitahna, suola ja öljy, soseuta niitä hetki ja lisää vielä pari fenkolin tillimäistä vartta halutessasi, ja sekoita silkkiseksi tahnaksi. Artisokka on niin ihanan täyteläistä, lähes kermaista, että esimerkiksi parmesania ei tarvita tähän pestoon!
 
Vinkki! Kannattaa suosia tehosekoitinta, sillä sauvasekoittimella artisokan kuitumaisia säikeitä on vaikeampi saada soseutumaan, eivätkä säikeet tunnu mukavalta pestossa vaikka syötäviä ovatkin. Artisokka muistuttaa tältä osin fenkolia, mutta on vielä säikeisempi. Kannattaa myös hyödyntää artisokan aromikas keitinvesi vaikka pastavetenä!


Ihanat artisokat vievät makumatkalle Italiaan! Kannattaa kokeilla pestoa pastan kera, artisokkarisotossa, tortellineissä, kypsennettyjä artisokan sydämiä raviolien täytteenä, sekä artisokkaa sellaisenaan erilaisten kastikkeiden kera!




Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti