Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Tähteitä Thaimaalaisittain

 
Aina välillä sattuu niin ihmeellisesti, että kun valmistaa maukasta Thaicurryä niin jäljelle jääkin loppujen lopuksi vain tilkka lientä. Se on niin hyvää, ettei sitä raaski heittää pois, mutta samalla sitä on jäänyt niin vähän ettei se paljoa lämmitä riisin kera, jota myös on jäänyt se vajaa annos yhdelle. Ja tästä aromaattisesta ja iki-ihanasta tilkasta ei vaan riitä kastikkeeksi, curryyn kuuluneet kasvikset on syöty, ja jäljelle jää, ainakin meillä, suuren kattilan pohjalle parin sentin tilkka ihanaa lientä, ja suuri kattila sitten muuttaa hetkeksi jääkaappiin tukkimaan tilan muilta aineksilta
 

Jos kasviksia olisi jäänyt kunnolla, tai curryä olisi jäljellä reilusti, saisi siitä maanmainion keiton. 
No, nyt sitä ei ole, mutta tilkasta lientä saa silti maittavan annoksen!
 
 
THAIMAALAISET TÄHTEET LIEMESSÄ
Mikä ihana nimi!
 
Niitä kasviksia
(niitä kasviksia, joita kaapista löytyy)
esim:
ruskeita herkkusieniä tai siitakesieniä
porkkana
pala kesäkurpitsaa
keltasipuli
pala valkokaalia
pari valkosipulin kynttä
 
ja tämä on tärkeää:
ne raivostuttavat yrttiruukussa kasvavat vihreät varret kun kaikki lehdet on nypitty, varret ovat jäljellä ja jotenkin vaikeita, ei voi heittää pois mutta mitä niillä tekee-
niillä tekee paljon ja ihmeitä juuri tässä!
(korianteria, vesikrassia, thaibasilikaa, punabasilikaa...)
 
täysjyväriisiä
 
 
Kuumenna liemitilkkanen, ja pilko kasvikset ohuiksi viipaleiksi. Heitä liemen sekaan kypsymään, kääntele ja sekoittele välillä. Kun kasvikset ovat vielä ryhdikkäitä mutta hieman kypsyneet, kaada annos riisiä toisen kattilan pohjalta mukaan soossiin, ja sekoita hyvin. Lisää tilkka oliiviöljyä ja loraus soijakastiketta ja anna hautua hetki. Hakkaa sitten yrttien varret pieniksi ja heitä sekaan. Ne ovat todella maukkaita ja käyttökelpoisia!

Ja lopputulos on herkullisen ihana thaimaalainen biryani, risotoksi en ihan uskalla tätä kutsua! ;)
Liemessä tekeytyneet aromit ovat uskomattoman maukkaita ja tämä riisiannos on itse asiassa niin hyvää, että voisin syödä tätä ruokalajina ilomielin ihan varta vasten valmistettuna!

 
 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti