Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

torstai 15. toukokuuta 2014

Kinuski

 
Kun ystävä iltasella pyörähtää yllätysvisiitille ja olisi mukava saada suu makeaksi jotakin herkullista tarjoten, niin mikäs sen parempaa ja ihanampaa kuin itse tehty kinuski päärynöiden kera!
Kinuskin valmistaminen on helppoa, mutta hieman tarkkaavaisuutta ja kärsivällisyyttä vaativaa puuhaa. Lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen, itse tehtyä kinuskikastiketta ei kyllä voita mikään!
 

 
 
 
KINUSKI
 
1dl vaniljasokeria
0,5dl hienoa sokeria
2dl kermaa
nokare voita
 
Minulla oli itse tekemääni, iki-ihanaa vaniljasokeria, joka on niin makeaa, että vähensin tässä hienon sokerin määrää. Normaalisti suhdeluku on kutakuinkin puolet sokeria, puolet kermaa.
Lisää sokeri pannulle, teflonpinta on tässä hyvä vaihtoehto, ja anna sulaa. Kun sokeri on lähtenyt sulamaan ja on vielä läpikuultavaa, lisää kerma joukkoon. Hämmennä seosta hiljalleen n. 15 minuutin ajan. Varaudu siihen, että kinuski saattaa valmistua 10 minuutissa, tai sitten vasta 20 minuutissa, liedestä riippuen. Varo polttamasta kinuskia pohjaan, kerma ja sokeri palavat helposti! Sekoita välillä kunnolla, ja tarkista ettei sokeri tartu pannuun kiinni. Liian kuuma lämpötila polttaa kinuskin helposti, liian matala lämpö taas ei saa rakennetta muodostumaan oikein, ja seos saattaa juoksettua. Eli yksinkertaista, mutta silti hieman vaativaa! Lopputulos kuitenkin palkitsee, joten kannattaa malttaa valmistaa kinuski itse!
 
Kun seos on valmista, siirrä pannu pois liedeltä välittömästi, ja sekoita nokare voita joukkoon kiiltoa ja tarvittavaa suolaisuutta tuomaan!
 
Vinkki! Apua, kinuski juoksettui! Menikö koko homma nyt pilalle? Ei hätää. Kokeile ensin lisätä tilkka kermaa tai vettä pannulle, pidä lämpötila korkeana ja sekoita koko ajan kunnolla. On hyvät mahdollisuudet vielä pelastaa kinuski! Nimim. kokemusta on. ;)
 
Kokeile myös erilaisia makuja kinuskissa, vaniljatanko, kanelitanko ja tähtianis esimerkiksi sopivat kokeiltaviksi pannulle. Myös pähkinärouhetta voi lisätä valmiiseen kinuskiin. Kovassa huudossa tällä hetkellä on myös kookoskinuski, vegaaninen versio! Olen maistanut sitä ja toimii loistavasti. Täytyy joku päivä kokeilla itsekin sen valmistamista!
 
Nautimme kinuskin päärynöiden kyytipoikana, mutta kinuski sopisi loistavasti myös vaikka hapokkaampien hedelmien/marjojen ja jäätelön kaveriksi!
 
 
 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti