Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

tiistai 20. toukokuuta 2014

Pätkiskakku

 
Mikään ei kyllä voita brunssiaamuja hyvien ystävien kanssa -ei niin mikään! Tämän ihanaisen ja suklaisen kakun leivoinkin juuri brunssipäivää varten, josta sitten tulikin mitä mainioin, kuten aina.


Keväisen brunssipäivän ihanuutta

 
Olen tehnyt pätkiskakkuja jo usean vuoden ajan, ja aina se on vaan yhtä hyvää, vaikka täytyy tunnustaa, että aluksi en ollut ideasta aivan mykistynyt. Pätkiskakku kuulosti lähinnä lasten synttäreille passelilta tai siltä amerikkalaisen keittiön osalta, joka friteeraa oreo-keksejä välipalaksi. :) Kyseessä on kuitenkin jotain ihan muuta, todella maistuva ja ihana kakku!
Suosittelen lämpimästi!

 
Tämä resepti pohjautuu ihan niihin pätkiskakkuresepteihin, joita löytyy netistä useilta sivustoilta. Omaan versiooni laitan kuitenkin kuorrutteeksi Fazerin sinistä ja tällä kertaa kakkua koristi myös äidiltä saatu magnolian kukkanen
 
 
  PÄTKISKAKKU
 
                                                               4  dlvehnäjauhoja
3 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
2 tlleivinjauhetta
3-4 rklkaakaojauhetta
150gsulatettua voita
2 dlmaustamatonta jogurttia
6Pätkis-patukkaa
3kananmunaa
 
Kuorrutus:
 
200g Fazerin sinistä suklaata
100g voita
 
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Sekoita kulhossa kuivat ainekset keskenään, ja sulata voi kattilassa. Lisää rasvan joukkoon pilkotut pätkikset ja sekoita, ja lisää sitten vielä jogurtti ja munat. Lopuksi lisää vielä kuivat aineet muiden ainesosien joukkoon ja sekoita hyvin ja huolella. Kaada sitten taikinaseos jauhotettuun ja voideltuun vuokaan ja paista uunissa n. 40-45 minuuttia 175C. Ole tarkkana ajan kanssa! Viimeiset 10 minuuttia ovat ratkaisevia, ja kakku saattaa kypsyä yllättävän nopeasti. Kumoa kuuma ja kypsä kakku heti varovasti pois uunivuosta ja anna jäähtyä
 
Lisää kuorrutus vasta jäähtyneen kakun päälle. Sulata voi ja suklaa kattilassa koko ajan sekoittaen tai seosta käännellen. Tämä vaatii hieman tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta mutta onnistuu kyllä!
Lopuksi koristele kakku haluamallasi tavalla, voit myös sulattaa kuorrutteen joukkoon yhden pätkiksen!
 
Vinkki! Voit korvata jogurtin myös kermaviilillä!
 

Pätkiskakku sopii mainiosti paitsi brunssien piristykseksi, myös juhlapöytään! Se on suklainen, mutta ei niin raskas ja tuhti kuin monet suklaakakut ovat. Kerrassaan ihana kakku, aivan kuten brunssipäivätkin ovat ihania!

 
Kevätkesän brunssit ovat ihan lemppareitani!
 
 
 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti