Ilokseni huomasin, kun valmistin tummien iltojen lämmittävää iloa vaaleaa glögiä, että jamaikalaisen aterian maustekuvathan sopivat tilanteeseen kuin nakutettu! :) Vaikka itse en glögiini maustepippureita kaipaa enkä muskottipähkinääkään käyttänyt, niin muilta osin trooppisten leveysasteiden mausteet voi soveltaa suoraan glögiinkin! Joulunajan lämpöisessä juomassa onkin jotain varsin eteläistä ja eksoottista, kuin lämpöinen valon tulvahdus pimeimmän ajan keskellä! Ja tämä vaalea glögi on todella hyvää, peittoaa kaupan glögit heittämällä suorastaan ja vaikka punaisesta, perinteisestä glögistä todella paljon pidänkin, niin täytyy sanoa että tämä on mielestäni vielä parempaa!
VAALEA GLÖGI
tilkka vettä
1 vaniljatanko
1 rkl vaniljasokeria
muutama tähtianis
1 iso kanelitanko
1 rkl kardemummaa
0,5 L päärynäsiideriä tai omenasiideriä/omenamehua
(tai enemmän kerta-annoksen koosta riippuen)
Kiehauta vesitilkka (vettä pitää olla ainakin sen verran, että mausteet kunnolla peittyvät, mutta ei liikaa, jottei glögistä tule vetistä) ja lisää mausteet siihen. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa niin, että siemenet irtoavat ja aseta tanko siemenineen veteen. Anna liemen kiehahtaa ja tekeytyä ainakin n. 5 minuuttia niin, että mausteista irtoaa makua. Voit myös viiden minuutin jälkeen sammuttaa lieden ja antaa mausteiden imeytyä veteen vielä toiset 5 minuuttia sammutetulla levyllä. Näin voi varmistaa myös sen, ettei liemestä tule liian kitkerää. Vaniljasokeri on myös helppo valmistaa itse! Lopuksi siivilöi liemi ja lisää joukkoon päärynäsiideri ja lämmitä! Tämä glögi on ihanaa viileänäkin
Vinkki! Olen valmistanut tätä glögiä sekä kaupan matala-alkoholisesta päärynäsiideristä, että myös hieman vahvemmasta omenasiideristä ja molemmat toimivat hyvin! Alkoholittoman glögin saa helposti valmistettua myös käyttämällä alkoholitonta päärynäjuomaa tai omenamehua
Kuvat/Photos/Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti