Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

maanantai 2. joulukuuta 2013

Pistaasirisotto

Ensimmäisenä Italian päivänäni sain lounaaksi suussa sulavaa pistaasirisottoa. Aurinko valaisi vuoren rinteitä ja edessäni turkoosin meren takana kohosivat tulivuorisaarten silhuetit. Oli aivan ihanaa syödä tällaista herkkua, ja sain myös kunnian osallistua risoton valmistamiseen murskaamalla pähkinät morttelissa :)
 

Reseptiin kuuluu varsinaisesti Provola affumicatoa- savustettua juustoa, mutta sen puuttuessa käytimme Scamorzaa


RISOTTO CON PROVOLA E PISTACCHIO
eli pistaasirisotto
neljälle
 
30g pistaasipähkinöitä
300g risottoriisiä (Arborio tai Carnaroli)
120g Provola affumicato-juustoa
lasi valkoviiniä
1 pieni sipuli
kasvislientä
raastettua parmesania
 
Pistaasirisotto valmistetaan kuten muutkin risotot. Aloita kuumentalla ja valmistamalla kasvisliemi ja pilkkomalla sipuli. Kuullota riisiä sipulin kera pannulla niin kauan, että riisi muuttuu kauniin läpikuultavaksi. Lisää tässä vaiheessa myös lasi valkoviiniä. Lisää sitten kuumaa kasvislientä kauhallinen tai pari kerrallaan ja anna riisin kypsyä, lisää savustettu juusto. Toista kasvisliemen lisäämistä niin kauan kunnes risottoriisi on kypsynyt ja risotto on kuitenkin vielä kostean pehmeää. Lisää tarvittaesa hyppysellinen suolaa mukaan. Kuori pistaasipähkinät ja murskaa ne morttelissa. Risoton kypsymiseen menee n. 20 minuuttia hellan tehosta riippuen. Ripottele valmiin risoton pinnalle pistaasirouhetta ja raasta tuoretta parmesania. On ihanaa!

 
Kaasuhellalla risotto valmistuu hieman nopeammin kuin Suomessa tyypillisillä levyillä. Italiassa asunnoissa on kaasuhellat
 

Pistaasirisotosta tuli yksi lempirisotoistani, ehdottomasti!


Italiassa lounas ja illallinen syödään tiettyyn aikaan, joka päivä. Päivällä nautitaan usein pastaa lounaaksi, mutta pizzauunit lämmitetään vasta illaksi, ainakin Sisiliassa. Veneton maakunnassa Pohjois-Italiassa taas nautitaan paljon risottoja, eikä eteläisessä Sisiliassa syödä tuorepastoja


Onnellinen se, joka saa tällaisia herkkuja syödäkseen!


 
 
Kuvat/Photos: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti