Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

tiistai 10. joulukuuta 2013

Joulutunnelmia ja neilikka-appelsiinit

 
Helisevä ja hopeinen, hämyisä ja rauhallinen, sininen ja ylhäinen vai tuoksuva ja iloinen? Kun maa on valkoinen ja hopeinen, päivänvalo hämäräinen ja pihamaa tontun askelia täynnä, voi joulun taika saapua tuomaan tunnelmaa kotiinkin
 

Ehkä jouluvalot loistavat pimeässä helisevien enkelitorvien keskellä


Tai tallitonttu raottaa puista veräjää mökin kulmalla, sisällä hirsilattiat narisevat hiukan hiipivien tassujen alla

 
Jossain vanhassa kaupunkiasunnossa voi raottaa verhoja ja nähdä kuinka katulyhdyt on sytytetty lumihiutaleiden leijaillessa maahan
 

Tai joulu voi olla sypressintuoksuinen ja eteläinen, värikkäiden valojen ja iloisten laulujen säestämä,
kolmea kuningasta odottava


Oma suosikkini on loppujen lopuksi skandinaavinen tunnelma Nisseineen, Nasseineen, vanhanaikaisine karamelleineen, eksoottisine mausteineen, puutaloineen ja tonttuineen. Sitä talvista taikaa ei voita mikään!

 
NEILIKKA-APPELSIINIT
 
Appelsiineja, klementiinejä tai mandariineja
kokonaisia kuivattuja neilikoita
lahjanauhaa tai silkkinauhaa ripustamiseen
 
Upota neilikoita appelsiinin pintaan terävä pää edellä. Ruskeista neilikoista on helppo muodostaa appelsiinin pinnalle kuvioita, esimerkiksi symmetrisiä rivejä tai spiraaleja. Sido nauha lopuksi appelsiinin ympärille ja tuoksuva kaunis joulukoriste on valmis! Neilikka-appelsiineja voi ripustaa esimerkiksi oviaukkoon roikkumaan ja tuoksumaan!
 
Vinkki! Sininen, violetti ja vihreä nauha toimivat kauniisti appelsiinia vasten. Voit myös ripustaa neilikkaiset appelsiinit/mandariinit ulos pakkasella. Näin ne saavat kauniin hileisen pinnan ja toimivat oivallisina joulukoristeina vaikkapa kuistilla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kerran jäätynyt pinta ei pidä sulamisesta- loskasäiden koittaessa hileappelsiinien bileet ovat ohi. Joten pakkasen kuorruttamia koristeita ei kannata tuoda enää sisällekään!
 
Kuvat/Photos: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti