Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

torstai 17. huhtikuuta 2014

Perunagnocchit

 
Suomessa harvemmin tapaa näitä italialaisia herkkuja, nimittäin perunagnoccheja. Niiden valmistaminen ei kuitenkaan ole vaikeaa, ja gnocchit maistuvat ihanilta myös näin perunoista tehtyinä. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan pastan sijasta vaihtelun vuoksi, ja muutenkin nämä gnocchit ovat paitsi tuhdin täyttäviä, myös ihanan herkullisia!
 
 
Mitään laihdutusruokaa gnocchit eivät ole, sen verran tuhteja ne kyllä ovat, mutta myös täyttäviä ja maukkaita!
 
 
 
PERUNAGNOCCHIT
 
n. 800g perunoita
2 keltuaista
2 rkl voita
2 dl parmesania raastettuna
suolaa
n. 2 dl durumvehnäjauhoja
 
 
Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi ja kuori ne. Tähän sopivat jauhoiset perunat hyvin. Tein tällä kertaa gnocchit espanjalaisista varhaisperunoista, jotka tunnetusti eivät maistu vettä kummemmalta, mutta sopivat kuitenkin tähän tarkoitukseen, vaikka hieman mauttomia ovatkin. Soseuta sitten lämpimät, kuoritut perunat perunasurvimella, älä käytä tehosekoitinta tms. Erottele keltuaiset ja lisää ne joukkoon, raasta parmesani ja lisää voi, ripaus suolaa ja sekoita. Lisää sen jälkeen jauhoja varovasti tarpeen mukaan, ja pyörittele massa taikinaksi kunhan se on hieman jäähtynyt ensin. Lisää vielä tarvittaessa jauhoja tai jos seos tuntuu lian kuivalta, myös kananmunien valkuaiset. Maku on kuitenkin parhaimmillaan keltuaisen, voin ja parmesanin keskinäisessä liitossa
 
Pyörittele taikinasta tankoja hieman jauhoitetulla alustalla. On tärkeää, että taikina on vielä haaleaa, mutta jos pyörittely ja muovailu tuntuu hankalalta, kannattaa odottaa hetki ja antaa massan jäähtyä. Kuuma taikina ei muovaudu yhtä kätevästi kuin haalea. Leikkaa sitten tangoista parin sentin kokoisia mykyjä, jotka voit halutessasi muovailla sen mallisiksi kuin haluat. Kypsennä nämä Välimeren pelmenit kiehuvassa vedessä parin minuutin ajan. Valmiit gnocchit nousevat pintaan, ja tämä tapahtuu nopeasti 
 
Sillä aikaa kun loputkin gnocchit valmistuvat kattilassa paista miedolla lämmöllä voissa valmiita perunagnoccheja niin, että ne saavat hieman väriä pintaan ja rapeutta kuoreensa. Nostele reikäkauhalla kypsät gnocchit vedestä pannulle muiden sekaan, niin ei tarvitse kiehauttaa enempää vettä useampaa satsia varten. Lisää vielä hyppysellinen suolaa pintaan, raasta päälle tuoretta parmesania ja tarjoile esimerkiksi voi-salviakastikkeen tai maapähkinäpeston kanssa!
 
Vinkki! Voit valmistaa salvia-voikastikkeen myös tuoreista basilikan lehdistä, kuten itse valmistin tällä kertaa!
 


Gnocchit voi muotoilla haluamansa mallisiksi, ruseteiksi tai mykyiksi, palloiksi tai pelmeneiksi. Tyypillinen tapa on myös painaa haarukalla kuvio gnocchin pintaan niin, että toisesta puolesta tulee näin kupera, ja toisesta kovera. Jos taikina kuitenkin on vielä liian kuumaa, haarukka tarttuu helposti kiinni taikinaan eikä jätä kaunista kuviota! Perunagnocchit maistuvat kuitenkin ihanilta minkä mallisina tahansa. Buon appetito! :)
 

 
 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.


 


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti