Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Lime-valkosuklaapiiras


Oi, tämä on ihanan raikas jälkkärikakkunen ja keväisen kahvipöydän kaunistaja! Ei niin makea, mutta silti tosi maukas lime-valkosuklaapiirakka vie pohjois-amerikkalaiseen makumaailmaan, ja on todella hyvää. Piirakan voi valmistaa myös makeampana, mutta se toimii varsin hyvin myös näin kirpakkaampana versiona, sillä rahkatäyte on makeaa. -Ei siis kannata säikähtää sokerin vähyyttä vaikka jälkiruokaherkusta onkin kyse! Parhaimmillaan piirakka on yön yli vetäytyneenä, ja toimisi loistavasti vaikka äitienpäivän kakkuna!
 
 
 
 
LIME-VALKOSUKLAAPIIRAS
 
Pohja:
175g kaurakeksejä
75g voita sulatettuna
 
Täyte:
2 dl kuohukermaa
2 prk valkosuklaa-limerahkaa
2 keltuaista
1 tl limen kuorta
puoli rkl limen mehua
 
1 lime koristeluun ( 2-3 limeä yhteensä)
 
Lisukkeena:
1 dl kermaa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
vaahdotettuna
 
Paistetaan uunissa 175 C n. 20-23 min.
 
Pohja valmistetaan murskaamalla kaurakeksit ja sulattamalla voi kattilassa. Sen jälkeen ainekset yhdistetään tasaiseksi massapohjaksi, joka painellaan leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, ja esipaistetaan 7 min. uunissa 175 C.
 
Vatkaa kerma vaahdoksi kulhossa, ja toisessa kulhossa keltuaiset ja rahka. Yhdistä nämä kaksi seosta ja lisää limen mehu, sekä ohueksi raastettua limen kuorta. Muista pestä limet huolella ensin. Kaada sitten täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista uunin alatasolla 175 C n. 23 minuuttia uunin tehosta riippuen. Rahkan tulee olla edelleen melko vaaleaa, ei ruskean palanutta
 
Jäähdytä piirakka täysin, ja anna sen vetäytyä mieluiten jääkaapissa yön yli. Koristele valmis kaakku ohuiksi leikatuilla limen siivuilla, ja tarjoile sokerilla ja vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kera!
 
Vinkki! Kaurakeksit saa murennettua helposti laittamalla ne muovipussiin/pakastepussiin, ja iskemällä pussia ensin muutaman kerran voimakkaasti pöydän kulmaa vasten, jolloin keksit rikkoutuvat. Tämän jälkeen niitä voi nuijia vielä muruiksi pussin päältä niin, että keksimurut pysyvät sisällä pussissa. Tämä on nopea, helppo ja siisti tapa, jonka avulla piirakkapohjan murusia ei myöskään mene hukkaan!
 

Jos sokerihammasta oikein erityisesti kolottaa, voi rahkatäytteen yhteyteen lisätä 0,5 dl sokeria, joka vatkataan sitten yhdessä keltuaisten kera!
 
 

Piirakkaohjeesta on kiittäminen äitiäni, joka on mukaillut sen Valion alkuperäisestä reseptistä!
 
 
Kuvat/ Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti