Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kolmen basilikan pasta

 

Tervehdys kesätauon jälkeen! Yksi ihanimpia asioita tässä vuodenajassa, vaikka se olisi sateinen ja kylmäkin, on satokauden runsaus ja anteliaisuus. Itse kasvatetuista yrteistä ja vihanneksista saa ihania ja helppoja ruokia silloinkin kun kasvualustana toimii ikkunalauta tai parveke ruukkuineen. Varsin kiva vaihtoehto jos haluaa muutaman yrtin kasvattaa itse on kokeilla erilaisia basilikalajikkeita.

Basilika sopii makunsa puolesta lähes kaikkeen, se on korvaamaton pastaruoissa, tomaatin ja juustojen paras kaveri, ihanaa leivän päällä ja salaateissa, ja vihreän pesto alla genovesen perusainesosakin se on. Itse kasvatan eri basilikalajikkeita, kreikkalaista, thaimaalaista, punaista, ananasbasilikaa ja perinteistä kaupoista saatavaa basilikaa myös. Suosikkejani ovat afrikan sininen basilika, thaibasilika ja limebasilika. Maukas pesto syntyykin eri basilikalajikkeista, jotka kaikki löytyivät omasta ruukkupuutarhastani.


KOLMEN BASILIKAN PESTO

kourallinen kreikkalaista basilikaa/pensasbasilikaa
kourallinen Afrikan sinistä basilikaa (kukkineen)
kourallinen maustebasilikaa (perusbasilika)

yhteensä n. 2-3 dl

1/5 sitruunan puristettu mehu
1-2 valkosipulin kynttä
1 dl raastettua parmesania
2 rkl pinjansiemeniä
hyvää oliiviöljyä

Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella tai hakkaa pieniksi morttelissa, lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Jos käytät morttelia niin aloita hakkaamalla yrttejä niin, että ihanat aromit irtoavat ja lisää öljyä hiljalleen kun muut ainekset ovat jo murskaantuneet. Lisää halutessa joukkoon myös lehtipersiljaa, pecorinojuustoa tai rouhittua pähkinää/ manteleita.

Tähän sopii erityisesti kierteinen ja perinteinen peston kanssa nautittava casarecce-pasta


KOLMEN BASILIKAN PASTA

4-5 tuoretta tomaattia
1 valkosipulin kynsi
2 dl maustebasilikaa, Afrikan sinistä basilikaa ja kreikkalaista/pensasbasilikaa
1 dl kermaa/soijakermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä

penneä, rigatonia, casarecceä, fusillia tai muuta pastaa johon kastike hyvin tarttuu

Kuullota valkosipulia öljyssä hetki, lisää pilkotut tomaatit sekaan ja kypsennä kunnes voit kevyesti lastalla painelemalla irrottaa tomaateista mehut pannulle. Lisää suolaa, osa silputusta basilikasta, kerma ja kuumenna hetki. Lisää loput basilikat ja kun kastike on valmista sekoita se hyvin pastan joukkoon ja raasta halutessasi päälle tuoretta parmesania.



Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti