Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kesäpasta






Kesän ihanin herkku on mansikat! Ei, kun vadelmat. Eiku karviaiset. Mustikat! No oma suosikkini lapsuudesta lähtien on selkeä, vastaukseni olisi tuoreet herneet. Mansikat sulavat suuhun ja ovat vähän eri asia, mutta kesä ei ole kesä ilman ihania, tuoreita herneitä. Lapsena kun ajoimme mökille juoksin ensimmäiseksi äidin kasvimaalle katsomaan, joko hernesato on kypsynyt. Enkä ole kyllästynyt vieläkään. Herneistä saa myös ihania kesäisiä ruokia, niitä kannattaa suosia intialaisen ruoan valmistuksessa kuten palak paneerissa.
 
Italiassa Veneton alueella valmistetaan herneruokia, herneet sopivat siis hyvin myös risottoihin. Kesäisistä tuoreista versioista innostuneena valmistin myös ihanan pastakastikkeen.

 
KESÄPASTA
 
2 dl tuoreita, riivittyjä herneitä
2 valkosipulin kynttä
1 dl kermaa
puolikas kuivattu peperoncino
2 rkl tuoretta, silputtua minttua
1 lehtipersiljan oksa
muutama basilikan lehti
iso nokare voita
loraus oliiviöljyä
ripaus suolaa
 
pastaa ja parmesania
 
Riivi herneet paloista ja tarkista ettei niissä ole matoja ja että ne ovat kunnossa. Lisää pannulle voita ja oliiviöljyä ja kypsennä hienonnettu valkosipuli yhdessä peperoncinon kanssa. Voit rouhia chilin pieneksi halutessasi voimakkaampaa potkua. Lisää seuraavaksi tuoreet herneet ja tarvittaessa hieman voita. Sekoittele pannulla ja kun voi on täysin sulanut ja sekoittunut herneisiin, lisää kerma. Mausta ripauksella suolaa. Hienonna tuoreet yrtit ja ripottele pinnalle. Kun kastike on valmis, sekoita pasta sen joukkoon pannulla ja raasta päälle tuoretta parmesania. Nam!
 
Vinkki! Jos tuntuu siltä, että kastike kaipaa hieman lientä ota 1 dl pastan keitinvettä talteen, ja lisää se kastikkeeseen yhtä aikaa pasta kanssa. Vesi on tärkkelyspitoista ja tämä menetelmä on hyvin tyypillinen italialaisessa keittiössä, vaikka se voi tuntua hieman oudolta mikäli metodi ei ole entuudestaan tuttu. Toki kastiketta voi jatkaa myös kermalla tai tilkalla kasvislientä. Voisulassa maustuneet herneet kuitenkin maustavat pastan hyvin jo pienemmällä nestemäärällä.



Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti