Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Inkivääri-valkosipulitahna

Intialaisen keittiön, varsinkin maan pohjoisempien osien keittiön perusaineksiin kuuluu inkivääri, ja erottamattomasti myös valkosipuli. Usein nämä ihanat luonnon antibiootit käytetään tahnan muodossa. On myös varsin kätevää, jos ruokaa laittaessa tahnaa on jo valmiina lisättäväksi currypohjiin, ja näin aikaa säästyy kuorimiselta. Nämä tahnat syntyivät käden käänteessä!
 
Inkivääritahnan ja valkosipulitahnan voi tehdä erikseen tai yhdistää ne, kuten itse tässä tapauksessa tein. Valmistusmetodeja on kaksi: ainekset voi sekoittaa sauvasekoittimella tai raastaa ne. Jälkimmäinen metodi on erittäin maukas ja toimiva, mutta aikaa vievä. Jos kuitenkin näkee sen vaivan, että raastaa ainesosat, saa irronneesta mehusta tarvittavaa nestettä tahnan muotoutumiseen
 
 
INKIVÄÄRI-VALKOSIPULITAHNA
 
Tuoretta inkivääriä (isompi juuri)
valkosipuli kynsineen
öljyä
 
 
Kuori inkivääri ja pilko se pieniksi paloiksi. Kuori myös valkosipulit ja vähintään halkaise kynnet. Sekoita sauvasekoittimella öljytilkan kanssa tahnaksi. Liian suuri määrä öljyä tekee tahnasta mausteölyn, ilman öljyä seoksesta taas ei saa pehmeää tahnaa. Jos kuitenkin raastat ainekset ei öljyä välttämättä tarvita, koska luonnollinen mehu irtoaa tällä menettelyllä paremmin kuin sauvasekoitinta käytettäessä
 
Vinkki! Suosi mietoja öljyjä, varsinkin jos käytät tahnaa intialaisten ruokien pohjana. Hyviä vaihtoehtoja ovat auringonkukkaöljy, maapähkinäöljy ja erilaiset kasviöljyt. Intiassa käytetään esimerkiksi soijapavuista tehtyä öljyä
 
Ja ihanaa tahnaa voi käyttää currypohjien lisäksi myös muissa aasialaisen keittiön herkuissa, esimerkiksi kiinalaisen ruoan valmistuksessa. Iloitsin kun sain Italiasta tuomiani pestopurkkeja uusiokäyttöön ja aion käyttää tätä tahnaa laajasti erilaisissa kasvisruoissa pohjana!
 
 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti