Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

torstai 25. syyskuuta 2014

Kesää säilöttynä

 
Kun palaa Välimeren kuumuudesta Suomen syyskuisiin tunnelmiin, on mukava muistaa, että vielä näin syksylläkin puutarhoissa kukkii moni kaunis, elämäniloisen värikäs ja syötävä kukka. Ja mikä parasta, sen kaiken ilon ja hehkun voi myös säilöä!


Olen usein talvisin syntymäpäiväni aikoihin nauttinut siitä, että vesikannua tai boolimaljaa on sulostuttanut säilötty palanen värikästä ja ihanaa kesää, jääpalan muodossa!
 
Syötävät kukat ovat varsin kiitollisia säilöttäviä, sillä ne säilyttävät kauniin värinsä pakastettunakin ja ovat todella ihania arjen ja juhlan kaunistuttajia

 
Ta daa! Maailman kauneimmat jääpalat (uskallan ajatella niin!) ovat syntyneet :) !


Kaupoista voi toisinaan ostaa valmiita syötäviä kukkasekoituksia, mutta puutarhasta poimittuna tähän tarkoitukseen sopivat esimerkiksi kehäkukka, kurkkuyrtti, krassi ja orvokki


Yrttejä tietenkään unohtamatta! Laventelin kukka on kaunis jääkuutiossakin. Yrttejä säilöessä kannattaa tarjoillessa käyttää kerralla muutamaa erilaista jääpalaa, niin kokonaisuudesta tulee kauniimpi ja kiinnostavampi. Timjamin varren, rosmariinin oksan ja basilikan kaveriksi voi pakastaa omia suosikkiyrttejä, vaikka rakuunaa tai oreganoa!

Ah! Niin helppoa on hankkia hyvä mieli! :)

 
 
 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti