Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

lauantai 12. heinäkuuta 2014

Täytetyt avokadot

 
Kaiken rehellisyyden nimissä Välimeren jälkeen Itämeri on tuntunut samealta ja surulliselta, oikeastaan lähinnä ylijääneeltä kahvivedeltä, mutta tänään kuitenkin aurinko kimmelsi laineilla, kutsui seikkailemaan saareen, ja sinisyys oli huumaavaa. Niin olivat myös eväät, ja piknikkoriin tuli pakattua mukaan mm. täytettyjä avokadoja, nachoja ja makoisaa muhammaraa
 
Täytetyt avokadot ovat olleet tämän kesän varsinainen herkku, ihana iltapala, jota suosittelen lämpimästi piknik-evääksi tai juhlapöydän kaunistajaksi, sillä avokadosnacksit ovat varsin näyttäviä. Ja mikä ihaninta, ne on helppo valmistaa ja terveellisiäkin ne ovat vielä! Ja kun herkun nauttii nachojen kera, ei piknikille mukaan tarvitse pakata edes lusikkaa saati lautasia! Ja kesähän on piknikkien kulta-aikaa, eikä mikään kyllä voita piknikiä saaressa
 

 
TÄYTETYT AVOKADOT
 
3 kypsää avokadoa
2 tomaattia
1 limen mehu
1 tl harissaa
1 punasipuli/ salottisipuli/ banaanisalotti
Thai-basilikaa ja lehtipersiljaa
oliiviöljyä
suolaa
 
Nachoja tai tortillasipsejä/maissilastuja
 
Halkaise avokadot, poista kivi ja tee ristikkäisviiltoja lohkon pintaan. Näin sisällön saa kaiverrettua lusikalla helposti ulos kuoresta, ja mikä ihaninta, jo valmiina kuutioina. Kaavi avokadot kulhoon, kuutioi tomaatit sekaan ja purista limen mehu. Pilko sipuli mahdollisimman pieneksi ja lisää joukkoon, sekoittele ja lisää harissa, suolaa ja oliiviöljyä. Itse napsin yrttimaastani greippiminttua, sitruunaverbenaa, kreikkalaista basilikaa, thai-basilikaa ja lehtipersiljaa tähän. Jos ei ole omaa yrttimaata juuri ulottuvilla, thaibasilika ja lehtipersilja riittävät oikein hyvin. Jos oikein haluaa tiivistää, niin pelkällä thaibasilikalla saa jo hyvää, muutama lehti riittää. Riivi yrtit pieniksi ja hakkaa niitä morttelissa hieman auki, lisää seokseen ja sekoita
 
Jos harissaa ei löydy, voi silputa pienen palan chiliä joukkoon. Valmis seos nostellaan lusikalla avokadon puolikkaisiin ja avot, kaunis herkku on valmis!
 
Sisältö on helppo lusikoida nacholla, jonka suolaiselle pinnalle pehmeä avokadotäyte sopii täydellisesti. Ai että on hyvää! Ja loistava piknikherkku!
 
Vinkki! Jos täytettä jää yli se on loistava salaatti sellaisenaan, toimii myös lisukkeena tai vaikka pastakastikkeena!
 

Ja osaa se Itämerikin olla kaunis, eikä Suomen saaristolle mikään vedä vertoja

 
Varsinkaan piknikille saaressa! :)
 

 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti