Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

tiistai 16. kesäkuuta 2015

Sireenisokeri

Ihanat sireeninkukat tuoksuvat hyvältä ja ovat kauniita, mutta harvemmin tulee ajatelleeksi, että kukat ovat myös syötäviä. Niitä voi käyttää koristamaan kakkuja ja leivonnaisia, ja tällä kertaa valmistin kukista sireenisokeria, suloista kuin suviyö.


SIREENISOKERI

Sireenin kukintoja
sokeria
puhdas, kannellinen lasipurkki

Suhdeluku: puolet kukkia/puolet sokeria

Tämä ohje on erityisen ihana näin alkukesästä, kun juhannusjuhlat kolkuttelevat ovella. Tähän reseptiin voi käyttää hieman jo elähtäneitä sireeninkukkia, jotka vielä tuoksuvat eivätkä ole kadottaneet väriään (kuvassa), tai tuoreita, kauniin kukoistavia kukkia. Täytä puhdas lasipurkki puolilleen kukkia, kaada sokeria päälle ja ripottele päällimmäiseksi vielä muutama kukka. Sulje kansi ja ravista purkkia voimakkaasti niin, että kukat ja sokeri sekoittuvat hyvin. Säilytä kuivassa ja viileässä, valolta suojassa. Sireenisokeri on valmista muutaman päivän- viikon kuluttua kun kukat ovat kuivuneet. Ravistele purkkia päivittäin ja halutessasi sekoita mahdolliset kosteuspaakut tasaiseksi muun sokerin kanssa.

Kun ihana tuoksuva sokeri on valmista, voit siivilöidä sen. Ota sireeninkukat talteen ja käytä niitä jäätelön, jogurtin, myslin, kakkujen, siirapin ja leivonnaisten valmistuksessa tai nauti ne teenä tai sekoituksena muiden teelaatujen kanssa. Voit myös jättää ne koristamaan sokeria halutessasi, tai soseuttaa kokonaisuuden sauvasekoittimella tasaiseksi, hienoksi makusokeriksi.

Vinkki! Kerää tuoreita kukkia vesikannuun, ja nauti kaunista sireenivettä kesäpöydässä!
 
 
Kesäinen sireenisokeri on ihana tuliainen tai kaunis lahja. Kannattaa kokeilla myös laventelisokeria, vaniljasokeria tai nauttia kupponen sireeniteetä itse tehtyjen teesekoitusten kaverina.
 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

2 kommenttia:

 1. Hyvä idea !

  Oisinpas tiennyt tämän viime viikolla kun tuli hilloa varten perattua, useampi litra noita kukkia

  http://keittionoita.blogspot.fi/2015/06/syreeninkukkahillo.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitos! No seuraavia kesäjuhlia varten sitten, ja hillo kuulostaa oikein ihanalta!

   Poista