Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kukkaseppele

 

 
"Kesäaamun muistan kaunehimman
kun mä nousin niin aikaisin,
linnun laulun muistan helkkyvimmän
joka minut vei muistoihin,
hämärään vielä peittyi maa
kukkaset niityn tuoksullaan
täytti ilman huumaten
nyt sitä koskaan en mä voi unhoittaa.
 
Kastehelmet kiilsi kirkkahimmat
vielä päissä ruiskukkien,
tuuli raikas keveästi liikkumahan
latvat sai koivujen,
kuinka kaunis voi olla maa
aamu uusi kun sarastaa,
tuota hetkeä vain mielestäni en mä koskaan voi unhoittaa."
 
Anki: Niin aikaisin
 
Kesäinen kukkaseppele on erityisen ihana kesäkuun kukkasista valmistettuna. Kokeilin tällä kertaa myös sen punomista hieman isommista kukista. Solmin ruohonkorsilla ja timotein lehdillä ja varsilla sen raskaammat osaset kiinni. Lopputulos oli mukavan taipuisa, oveen ripustettuna seppeleestä tuli kaunis sydänkoriste, ja kutreille asetettuna seppele toi mieleen 20-luvun ja Alphonse Muchan ihanat maalaukset.
 
Suomessa seppeleet eivät enää niin automaattisesti kuulu juhannuksen viettoon, mutta Baltian maissa tänään, vanhana juhannuspäivänä 24.6. "niin kuin seppelepäinen, nuori morsian on", ja myös moni sellainen, joka ei ole häiden vietossa. Vanhat perinteet elävät vielä eri tavalla kuin Suomessa.
 
Uralin pihlajasta täytyy kyllä sanoa sen verran, että lapsena katsoin pihlajien voimakkaasti tuoksuvia suuria kukkia ja totesin, että sehän on kukkakaalipuu.
Pääkaupunkiseudulla kukkakaalipuut ja syreenit ovat miltei kukkineet juhannuksen aikaan, mutta jo Lahden korkeudella ja saaristossa ne vielä kukoistavat. Syreeniseppele on näyttävä ja tuoksuu ihanalta!
 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s wonderland. All rights reserved.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti