Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

lauantai 23. elokuuta 2014

Salaatti raitajuuren naateista ja jumalainen laventeli-karhunvatukkavinaigrette

 
Edellisessä postauksessa kerroin, kuinka hyvä ystäväni järjesti aivan ihanat puutarhajuhlat. Illasta teki erityisen hyvän olon ja kauneuden teema, josta inspiroituneena valmistin tämän salaatin kastikkeineen, ja vinaigrettesta varsinkin tuli suorastaan suussasulavaa! Itse asiassa niin hyvää, että rohkenen kutsua sitä suorastaan jumalaiseksi. Ja koska hyvä olo lähtee sisältäpäin, niin tällä reseptillä voi hemmotella sisäistä kauneutta, vaikka kasvoilla olisi paraikaa se kasvonaamio! :)


Hankin Hyötykasviyhdistykseltä Annalasta raitajuuria ja tuoreita karhunvatukoita, jotka toimivat innoittajina salaatissa. Minulla kasvaa myös mitä ihanampia erilaisia yrttejä, jotka maistuvat tässä reseptissäkin, ja vinaigrette sai makua myös aidosta, Ranskan Rivieralta tuodusta laventelista! Ja koska tässä reseptissä ainesosissa on kyllä ripaus taikaa ja tein sen varsin suurpiirteisesti, en ole eritellyt kaikkia määriä sen tarkemmin!
 
 
RAITAJUURI-YRTTI-HALLOUMI-SALAATTI
 
Raitajuuren naatteja
rucolaa
kirsikkatomaatteja
pari nuorta porkkanaa
halloumi-juustoa
pinjansiemeniä
Afrikan sinistä basilikaa kukkineen
greippiminttua
muutama tuoreen laventelin lehti
loraus biodynaamista saksanpähkinäöljyä
 
Paahda pinjansiemenet pannulla yhdessä pieneksi pilkottujen raitajuuren naattien kera. Pilko myös n. puolikas halloumista ja lisää pannulle. Leikkaa porkkanat pieniksi siivuiksi ja lisää ne vielä pannulle. Kun halloumi on kypsynyt sen verran, että sen posket ovat saaneet väriä, kaada kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Lisää loraus saksanpähkinäöljyä ja valmista vinaigrette
 
 
LAVENTELI-KARHUNVATUKKAVINAIGRETTE
 
2-3 rkl kuivattua laventelia
kourallinen tuoreita karhunvatukoita
sokeria
oliiviöljyä
balsamicoa (Modena)
ripaus suolaa
 
Aloita lorauttamalla oliiviöljyä pannulle, lisää laventelit ja anna kuumeta hetken aikaa, niin että laventelista alkaa irrota hieman makua. Lisää sitten karhunvatukat ja kypsennä niitä pari minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet sen verran, että painelemalla niistä irtoaa mehua pannulle ja seos muuttuu kastikemaiseksi. Lisää reilusti sokeria ja balsamicoa, tunnustele makua ja lisää lopuksi vielä ripaus suolaa. Siivilöi valmis vinaigrette kauniiseen ja puhtaaseen lasipurkkiin, tai halutessa suoraan salaatin päälle
 
Tämä on valehtelematta yksi parhaista koskaan nauttimistani vinaigretteistä, saati salaatinkastikkeista!
Eikä ole monimutkainen! Vaikka sana vinaigrette vähän onkin. Suomalainen "vinegretti" tuntuu niin kököltä että käytä sitä tässä. ;)
 
 
Vinkkejä erilaisiin vinaigrettemakuihin löytyy ruusuviinietikan ohjeesta
ja ruusuvinaigretten ohje ruusu-laventelisiirapin ohjeesta!
 


Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti