Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

tiistai 20. tammikuuta 2015

Pistaasi-parmesaanikeksit

On varsin ihana fiilis kun keittiön täyttää lämpimän ja vastapaistetun leivonnaisen tuoksu, joka sekoittuu parmesaanin ja paahdetun pistaasin aromiin. Nämä italialaisen makumaailman inspiroimat keksit ovat taivaallisen hyviä. Suorastaan sulavat suuhun. Kaiken totuuden nimissä kerrottakoon, että en edes ole ollut pähkinöiden suuri ystävä. Mutta maistettuani Sisiliassa maailman kolmen parhaimman artesaanijäätelön joukkoon valittua pistaasijäätelöä, olen nähnyt maailman uusin silmin. Pistaasipesto, pistaasiarancino, jopa pistaasipizza. Ja kukkivat pistaasipuut, oi! Nämä keksit ovat kokeilemisen arvoisia ja maistuvia suolaisia välipaloja, vaikkakin tuhteja!
 
 
 
PISTAASI-PARMESAANIKEKSIT
 
3 dl durumvehnäjauhoja
3 dl raastettua parmesaania
1 kananmuna
80g voita
1,5-2 dl pistaasipähkinöitä
ripaus yrttisuolaa tai rosmariinisuolaa
1-2 rkl kylmää vettä
 
 
Mittaa jauhot kulhoon, raasta juusto, rouhi pistaasit, lisää ripaus suolaa ja sekoita ainekset. Riko kananmuna, sekoita ja nypi viileä voi joukkoon. Lisää lopuksi massaan viileää vettä lusikallinen kerrallaan tarpeen mukaan ja sekoita taikinaksi
 
Muotoile taikinasta suorakaiteen mallinen pötkö, ja nosta leivinpaperiin/kelmuun kääritty taikinapötkö jääkaappiin puoleksi tunniksi. Pyöritä viilentynyttä taikinaa leivinpaperin avulla sen verran että kulmat tasoittuvat ja pyöristyvät, ja leikkaa n. sentin paksuisia viipaleita ja asettele ne uuninpellille leivinpaperin päälle. Tästä määrästä tulee n. 30 kpl keksejä
 
Jos taikina tuntuu tahmealta ja vaikeasti leikattavalta, kastele veitsi viileällä vedellä ennen leikkaamista. Voit myös muotoilla keksiviipaleet sen mallisiksi kuin haluat
 
Paista uunissa n. 175C 15 minuuttia tai kunnes keksit ovat kypsiä. Käytin itse kiertoilmauunia, joten tavallisessa uunissa lämpötilan voi nostaa hieman korkeammaksi!
 
Vinkki! Ripottelemalla taikinapötkön pinnalle seesaminsiemeniä saat kauniit reunat kekseille! Nauti niitä salaatin kylkiäisinä, sisilialainen appelsiini-fenkolisalaatti tai granaattiomenasalaatti toimivat hyvin!
 

Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti