Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

torstai 2. lokakuuta 2014

Valkosipulista Satay-kaalia

 
Yksi lempitavoistani nauttia kaalia on valmistaa sitä valkosipulisessa ja mausteisessa paahdetussa maapähkinätahnassa. Tarjosin sitä kerran ystävälleni, joka oli vannoutunut kaalin vastustaja. Nimenomaan oli, koska se ruoka muutti hänen suhtautumistaan tähän mainioon raaka-aineeseen! Sitä voi jo varmaan kutsua saavutukseksi, ja uskallan sanoa, että tämä versio on aivan yhtä herkullinen, vain hieman vähemmän mausteinen
 
Satay-ruokia syödään Indonesiassa ja sen ympäristössä, erityisesti Malesiassa, ja Suomessakin tunnetaan thaimaalaiset satay-herkut. Tämä versio syntyi cashew-pähkinöistä perinteisten maapähkinöiden sijaan. Satay-kastike on tuhtia, mutta myös ravinteikasta ruokaa, ja sitä kannattaa soveltaa sadonkorjuuherkkujenkin kaveriksi!
 
 
KAALIA VALKOSIPULISESSA SATAY-KASTIKKEESSA
 
400g savoijinkaalia tai valkokaalia
1 paksupillinen kevätsipuli varsineen
1-2 talvivalkosipulin kynttä
valkosipuliöljyä
kourallinen vihreitä papuja
1 porkkana
50g tuoretta babypinaattia
 
200ml kookoskermaa
kasvislientä
soijakastiketta
 
cashew-satay:
kourallinen paahdettuja cashew-pähkinöitä
1 pieni chili
1-2 talvivalkosipulin kynttä
valkosipuliöljyä
seesamiöljyä/maapähkinäöljyä
soijakastiketta
 
Kypsennä pilkottua valkosipulia pannulla valkosipuliöljyssä hetken aikaa, ja lisää sekaan pilkottu kaali hautumaan. Raasta myös porkkana ja pilko kevätsipuli. Kuullota kunnes kaali on pehmennyt ja saanut kauniin läpikuultavan hohdon. Kiehauta sillä aikaa kun kaali muhii pannulla kasvisliemi ja keitä vihreät pavut kypsiksi. Valmista satay-kastike. Jos paahdat cashew-pähkinät itse, tee se ensimmäiseksi koko reseptissä. Lisää sitten tahnan ainekset korkeareunaiseen astiaan ja soseuta sauvasekoittimella tai valmista tahna tehosekoittimella. Pähkinätahnaa kannattaa valmistaa kerralla isompi erä, ja se säilyy jonkin aikaa jääkaapissa hyvänä makujen entisestään tiivistyessä. Kaavi valmis tahna kaalin sekaan pannulle, sekoita hyvin ja hauduta pari minuuttia. Juuri kun pavut ovat kypsiä, lisää pinaatti ja anna kiehahtaa n. 40 sekuntia. Kaada sitten pavut ja pinaatti ja tilkka kasvislientä pannulle kaalin ja kasvisten sekaan. Lisää kookoskerma ja hauduta. Lisää tarvittaessa kasvislientä ja soijakastiketta. Tarjoile jasmiini-riisin kera!
 
Tämä on mielestäni yksi parhaista aasialaisista kasvisruoista!

 
Kuvat/Photos & Copyright: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti