Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

maanantai 9. joulukuuta 2013

Sangria


Hieman hämyiset kuvat tällä kertaa kertovat mukavasta illasta Sisiliassa ystävien kera. Meren taakse syttyi valoja, tulivuorisaarten asukkaiden koteihin ja kyliin. Maisemaa reunustavat lähivuoret tummuivat silhueteiksi kadoten lopulta hämärään, antaen samalla tilaa avaralle tähtitaivaalle näyttäytyä terassin yllä, jossa sitä ihailimme. Tein espanjalaista sangriaa italialaisesta viinistä, joka löytyi lähikaupastamme luomulaatuisena, ja suomalaiseen hintatasoon nähden naurettavan edullisena. Reseptin olen oppinut Espanjassa paikalliselta ystävältämme. Onneksi ja iloksi se maistui hyvin myös sisilialaisille, jotka aluksi miettivät, että sangriahan on kesäjuomaa, ja syksyhän on jo pitkällä! 
 
SANGRIA
Sangría eli verenvuoto/suonenisku
 
1-1,5 osa punaviiniä
2 osaa Spriteä
2-3 rkl sokeria
2 sitruunaa
1 lime
2 appelsiinia
 
Sangrian tulee seistä mieluiten yön yli jääkaapissa, tai vähintään muutaman tunnin. Jos juhlat ovat illalla, aloita sangrian valmistus aamulla, niin että juoma saa tekeytyä päivän ajan. Leikkaa sitruunat ja appelsiinit viipaleiksi ja kaada kulhoon niiden päälle punaviiniä. Purista limen mehu viinin joukkoon, lisää sokeri ja sekoita. Anna tekeytyä rauhassa. Kun juhlien aika koittaa purista hedelmistä vielä mehu kunnolla viinin joukkoon, sekoita ja lisää Sprite. Laita vielä hetkeksi viileään tekeytymään enne tarjoilua!
 
Vinkki! Espanjassa sangriaa saa lähes joka ravintolasta ja baarista, ja sangrian lisäksi hyvin samantyyppisiä juomia ovat myös tinto verano ja tinto gaseosa, tuttavallisesti joskus tinto casera. Tinto verano on sangrian nopea ja helpompi versio, jota saa monessa ravintolassa suoraan hanasta. Se tehdään usein täyttämällä lasi puoliksi punaviinillä, puoliksi Spritellä, Seven up:lla tai gaseosalla, kuplivalla sitruunajuomalla, johon voi tutustua tarkemmin sitruunalimpparin ohjeen yhteydessä. Tinto gaseosa on suoraan joko punaviinin ja gaseosan sekoitus tai punaviinin ja kuplivan kivennäisveden yhdistelmä
 
Tämä oivallinen sangria sai paljon kiitosta ja hupeni alta aikayksikön italialaisessa seurueessa, jota voi pitää jonkinasteisena saavutuksena; sillä jos jotkut tässä maailmassa ovat tarkkoja ruokapöydän asioista niin italialaiset! :)


 
 
Kuvat/Photos: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti