Tervetuloa Ihmemaahani

Tervetuloa Ihmemaahani

lauantai 7. joulukuuta 2013

Currytahna

 
Curryruoat ovat vaan niin ihania, että niitä syö vaikka perinteikkäänä itsenäisyyspäivänä! Ainakin minä. Ja onneksi niitä voi varioida vaikka kuinka! Tämä currytahna muistuttaa suuresti vihreää thaicurryä, mutta on vähemmän tulinen ja samalla mausteisempi. Oman maun mukaan voi testailla kumpi miellyttää enemmän!
 
CURRYTAHNA:
 
1 sitruunaruoho
5 kaffirlimen lehteä
3 kevätsipulia varsineen
4 valkosipulin kynttä
pieni teelusikallinen mustapippureita
puoli teelusikallista korianterin siemeniä
3 limen mehu
1 pieni, mutta pippurinen chili
1 tl garam masalaa
hyppysellinen jauhettua kardemummaa
2-3 rkl soijakastiketta
3 rkl öljyä
1-2 tl sokeria
kourallinen tuoretta thaibasilikaa
 
Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa. Lisää tahna pannulle pilkottujen kasvisten kanssa, kypsennä hetki ja lisää sitten kasvisliemi, kookosmaito ja kookoskerma. Lisäsin kastikkeeseen maustumaan myös kanelitangon ja toisen sitruunaruohon. Halutessa voi lisätä myös tuoretta korianteria ja pienen palan inkivääriä tai galangaa! Inkivääri kannattaa lisätä jo tahnaan. Tällä kertaa en käyttänyt sitä, koska halusin mausteisen, mutta vähemmän tulisen tahnan. Tästä ohjeesta voi samalla katsoa curryliemen ja kasvisten tarkemmat valmistusneuvot!
 
Vinkki! Jos sitruunaruohon käsittely ei ole tuttua, kannattaa korsi viiltää halki keskeltä tyveen saakka (ei leikata kahtia kuitenkaan). Sitten veitsen lappealla osalla hakataan ruokoa pehmeämmäksi, näin myös aromit irtoavat paremmin liemeen!
 
 
Curryn voi helposti valmistaa myös vaikka jamaikalaisittain, jos mielii!
 
 
 
Kuvat/ Photos: Liisa´s Wonderland. All rights reserved.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti